Concurs Traian Băsescu spune că a fost deja convenit cu premierul numele celui care va conduce Ministerul Fondurilor Europene

367
Traian Băsescu spune că a fost deja convenit cu premierul numele celui care va conduce Ministerul Fondurilor Europene - basescutraian2-1311663699.jpg

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a afirmat, ieri seară, că persoana care va conduce ministerul ce se va ocupa de gestionarea fondurilor europene trebuie să fie una "credibilă la Bruxelles", punctând că numele viitorului ministru a fost convenit deja cu premierul Emil Boc, dar va fi făcut public după terminarea vacanței parlamentare.
"Acest control (al utilizării fondurilor europene - n.r.) trebuie să aibă și o independență, dar, în același timp, și forță de a-și impune punctele de vedere în Guvern. Ori, în momentul de față, ACIS-ul (Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale - n.r.) nu este reprezentat în Guvern, UCVAP (Unitatea pentru Coordonarea și Verificarea Achizițiilor Publice - n.r.), ANRMAP-ul (Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice - n.r.) nu este reprezentat în Guvern", a declarat Traian Băsescu, într-un interviu acordat TVR, întrebat despre soluția înființării unui minister care să se ocupe de gestionarea fondurilor structurale.
El a arătat că soluția înființării unui minister care să se ocupe de coordonarea fondurilor europene este o soluție asumată de România în relația cu Comisia Europeană, remarcând că s-a încercat, la un moment dat, "o soluție-surogat" prin mutarea în subordinea premierului a ACIS.
Cât privește numele celui care ar trebui să conducă noul minister, șeful statului a afirmat că el a fost deja convenit cu premierul.
"Nu are relevanță numele. Va stabili premierul, Coaliția, pe cine desemnează, dar structura se va crea. În primul rând trebuie să fie un om credibil la Bruxelles. Nu fac un secret din a vă spune că știu cine va fi, este convenit cu premierul. Și va fi la momentul la care Parlamentul este aici (când se va încheia vacanța parlamentară - n.r.)", a spus Traian Băsescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0974 secunde