Traian Băsescu spune că Guvernul ar putea să decidă reducerea numărului de taxe până la finele anului

298
Traian Băsescu spune că Guvernul ar putea să decidă reducerea numărului de taxe până la finele anului - traianbasescubiografie-1312185252.jpg
Președintele Traian Băsescu a anunțat că experții Guvernului și cei ai Fondului Monetar Internațional lucrează la o regândire a sistemului de taxe, astfel încât numărul acestora să fie diminuat.
Aceasta este una din țintele pe care și le propune Guvernul, în conformitate cu angajamentele asumate față de instituțiile financiare internaționale.
"Prioritară rămâne revederea sistemului de taxe și aici nu aș vrea să se înțeleagă faptul că am putea să gândim la mărirea taxelor, nu. Urmează să vedem împreună cu experții FMI și ai Uniunii Europene sistemul actual de taxe și diminuarea numărului de taxe în Codul Fiscal viitor. Sperăm ca această lucrare să fie încheiată până la sfârșitul anului", a declarat Traian Băsescu.
Pe lângă aceasta și un control mai strict al cheltuielilor din sănătate, alte obiective prioritare sunt lupta contra evaziunii fiscale și absorbția fondurilor europene.
Pe de altă parte, președintele s-a referit și la sectorul bancar, despre care a spus că este bine capitalizat, astfel că nu există riscuri în privința băncilor care funcționează în România, adăugând însă că trebuie urmărite cu atenție evoluțiile acestor bănci în raport cu băncile-mamă.
În opinia lui Băsescu, printre concluziile experților se numără cea că România "și-a îmbunătățit foarte mult credibilitatea", astfel că, în prezent, se finanțează mult mai ieftin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7553 secunde