Traian Băsescu urmează să-i predea mandatul lui Crin Antonescu

236
Traian Băsescu urmează să-i predea mandatul lui Crin Antonescu - crinantonescutraianbasescupublim-1341907966.jpg
Președintele suspendat Traian Băsescu a ajuns la Palatul Cotroceni, urmând să-i predea mandatul președintelui Senatului, Crin Antonescu.

Potrivit Agerpres, pentru Traian Băsescu este ultima zi în care a putut să meargă la Palatul Cotroceni, până la referendumul de demitere a sa din funcția de președinte, care va avea loc pe 29 iulie. Dacă rezultatul referendumului va fi favorabil președintelui suspendat, atunci acesta se va întoarce la Palatul Cotroceni pentru continuarea mandatului. În caz contrar, interimatul lui Crin Antonescu va fi prelungit până în toamnă, când se vor organiza alegeri prezidențiale anticipate.

Suspendat vineri de Parlament, Traian Băsescu a ales să petreacă atât zilele de sâmbătă și duminică, cât și pe cea de luni la Palatul Cotroceni, în așteptarea deciziei Curții Constituționale cu privire la constatarea existenței împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcției de președinte al României.

De altfel, Băsescu a continuat să-și exercite atribuțiunile, semnând luni decretul pentru promulgare a Legii energiei electrice și gazelor naturale.

Dacă în week-end și luni, el a mers la Cotroceni la volanul autoturismului său, Dacia Logan, marți Băsescu a ajuns la palatul prezidențial cu coloana oficială.

Președintele suspendat va începe marți, în mod oficial, campania pentru referendumul de demitere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9753 secunde