În această toamnă,

Traian Băsescu va trimite Parlamentului proiectul de modificare a Constituției

326
Președintele Traian Băsescu a declarat, în cadrul unui interviu acordat TVR 1, că va transmite, în această toamnă, Parlamentului proiectul de modificare a Constituției, care a fost elaborat de Guvern, acesta aflându-se, în prezent, în analiza Președinției.
"Guvernul și-a făcut treaba, a trimis proiectul la mine, proiectul de modificare a Constituției. Acum îl am în analiză, să fie cât mai apropiat de obiectivul referendumului", a declarat șeful statului la TVR 1, întrebat în ce mod a fost concretizat rezultatul ultimului referendum.
El a precizat că nu dorește să schimbe sistemul de republică și a admis că sistemul de republică semiprezidențială este soluția corectă pentru România.
"În niciun caz intenția mea, și acesta a fost votul românilor la referendum, nu a fost schimbarea tipului de republică", a precizat Traian Băsescu, preluat de Mediafax.
Potrivit lui Băsescu, proiectul de modificare a Legii fundamentale va trebui să clarifice relațiile Președinte-Guvern, Președinte-Parlament și Guvern-Parlament.
El a mai spus că schimbările ce vor fi aduse Constituției vor ține cont și de elementele care au venit din dezbaterea publică.
Traian Băsescu a mai declarat că vor fi păstrate aceleași condiții în ceea ce privește dizolvarea Parlamentului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6513 secunde