Traian Băsescu vrea să ceară Guvernului reducerea TVA

1141
Președintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Doljești, că va cere Guvernului diminuarea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA), dar că va solicita totodată impozitarea tuturor pensiilor, precizează Agerpres. Sinis-trații din Doljești s-au plâns șefului statului că majorarea TVA-ului, la 24%, i-a împovărat. "Voi cere guvernului diminuarea TVA-ului, dar să știți că toate pensiile vor fi impozitate cu 16%", a declarat Traian Băsescu.
Șeful statului nu a menționat însă care este data de la care TVA-ul ar putea scădea și nici dacă această taxă va reveni la valoarea inițială de 19%. Totodată, Traian Băsescu nu a precizat data de la care toate pensiile vor fi impozitate cu 16%.
Taxa pe Valoarea Adăugată poate fi scăzută numai dacă vor fi găsite măsurile necesare acoperirii veniturilor aduse de aceasta la bugetul de stat, iar respectivele măsuri vor fi acceptate de Parlament, pentru că doar impozitarea pensiilor nu este suficientă, a declarat, ieri, la Tulcea, premierul Emil Boc.
"În acest moment, lucrăm la foarte multe scenarii, nu de acum, ci de foarte multă vreme, și până la finalizarea bugetului pentru 2011 vom lucra în continuare. Repet, cu această dublă condiție: să găsim măsurile care se pun în locul TVA și pe de altă parte acele măsuri să fie acceptate de către Parlament", a mai spus Boc, citat de Mediafax.
Nici Emil Boc nu a făcut precizări clare referitoare la termenele la care s-ar putea reduce TVA, precum și la măsurile alternative pe care le ia în calcul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5604 secunde