"Trebuie să conlucrăm permanent pentru a consolida rolul și influența UE"

50

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, arată, astăzi, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Europei, că în contextul evoluțiilor actuale din regiune este datoria tuturor europenilor să conlucreze permanent pentru a consolida rolul și influența Uniunii Europene. 


"Sărbătorim astăzi Ziua Europei, prilej de reafirmare a principiilor fundamentale, care stau la baza acestei construcții: unitate și solidaritate. (...) Viziunea părinților fondatori, care s-a născut din dorința de a crea un spațiu al păcii, stabilității și dezvoltării economice al unei Europe Unite, după cel de-al Doilea Război Mondial, nu a încetat să își demonstreze viabilitatea. Să nu uităm că Europa Unită înseamnă spațiul democrației, libertății și al respectării drepturilor omului", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES. 


Corlățean subliniază că Europa unită este un proiect la care au aspirat generații de români, convinși, de-a lungul vremii, de identitatea lor europeană și de apartenența spațiului românesc la comunitatea europeană de valori. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2902 secunde