Premierul Emil Boc:

"Trebuie să fim prudenți, piețele internaționale nu sunt calme"

1020

România are avantajul unei ușoare macrostabilități, dar trebuie să manifeste prudență în tot ceea ce înseamnă politici fis-cale și guvernamentale, piețele internaționale nu sunt calme, a declarat premierul Emil Boc înainte de intrarea la ședința BPN al PDL, întrebat despre pericolul izbucnirii unui al doilea val de criză.
"Cuvântul de ordine pe care l-am spus este acela de precauție și moderație în tot ceea ce înseamnă politici fiscale și guvernamentale. Piețele internaționale nu sunt calme, nici în America, nici în Europa situația nu este stabilă din punct de vedere economic. Noi avem avantajul unei ușoare stabilități macroeconomice datorită măsurilor de anul trecut, dar nu avem voie să facem niciun fel de exces care să compromită această stabili-tate nici în politica fiscală, nici în cea bugetară a statului și, evident, trebuie să fim atenți la ceea ce se întâmplă pe piețele interna-ționale, de care depindem în mod clar", a declarat șeful Executivului.
Despre posibilitatea revenirii salariilor bugetarilor la nivelul anterior, Emil Boc a spus că a exprimat foarte clar toate condiționalitățile cu privire la politica salarială.
"Cu echilibru și prudență, putem trece prin această perioadă dificilă, dar este important ce se întâmplă în jurul nostru, pentru că, din perspectiva României, lucrurile în țară sunt sub control. Dacă nu realizăm vreun exces sau dacă nu facem vreun pas înapoi pe linia reformelor", a mai declarat premierul Emil Boc.
Acesta a explicat că, anul viitor, România trebuie să se în-cadreze pe un deficit de trei la sută din PIB, să se încadreze în țintele de cheltuieli de personal și să continue procesul de restructurare a aparatului bugetar.
"Și, nu în ultimul rând, să mergi mai departe cu reforma compa-niilor de stat, reformă deja înce-pută în cadrul acordului cu Comisia Europeană", a mai declarat Emil Boc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2445 secunde