Trei zile de petrecere la "Zilele Orașului Cernavodă"

1369
Trei zile de petrecere la
Primăria și Consiliul Local Cernavodă au organizat cea de-a șaptea ediție a "Zilelor Orașului Cernavodă", care a debutat încă de vineri.
Sâmbătă, în cea de-a doua zi de sărbătoare, toți cei interesați au putut beneficia de consultații gratuite din partea unei firme de specialitate. În parcul din centrul orașului, medici și asistente au prezentat produse, echipamente și tratamente de îngrijire a sănătății, au măsurat cetățenilor gratuit tensiunea arterială și glicemia.
De dimineață, în parcul central, s-au desfășurat jocuri și concursuri cu premii pentru copii, acțiuni care au continuat și după-amiază, începând cu ora 16.00, pe scena din centru.
Tot după-amiază, în holul Primăriei, a fost lansată cartea "Cernavodă orașul meu", care conține poeziile înscrise în concursul orga-nizat de Zilele Orașului din 2008, concurs care s-a desfășurat și anul acesta. De asemenea, primarul Mariana Mircea a premiat câștigătorii concursului din acest an.
Seara, începând cu ora 18.00, pe străzile principale din oraș, a fost organizată o paradă a costumelor de carnaval, cu muzică de fanfară, costume de epocă, clovni și multe alte surprize. Apoi, de la ora 19.00, au început concertele în aer liber.
În a treia zi de sărbătoare, încă de dimineață, copii, bunicii și părinții s-au putut întrece în cadrul concursurilor organizate de administrația locală în parcul central. Cei mici au avut șansa să își dovedească abilitățile în construirea unor castele de nisip și chiar să realizeze desene-machete pentru Podul "Sfânta Maria", ce vor fi expuse în holul primăriei. În plus, a existat o confruntare acerbă între generații în concursul de șah. Toți copiii au primit cadouri constând în jucării, cd-uri cu povești, tricouri și dulciuri.
Concursul "Cea mai bună plăcintă dobrogeană", aflat la a doua ediție, a reușit să devină atracția zilei de ieri pentru locuitorii din Cernavodă. La întrecere au participat zece concurente, Livia Mihalcea reușind, în cele din urmă, să convingă juriul cu cea mai gustoasă plăcintă dobrogeană. Ea a primit ca premiu un mixer performant. Și celelalte participante au primit, la rândul lor, obiecte electrocasnice și vase de bucătărie.
În cadrul aceleiași acțiuni, care a avut loc, începând cu orele 16.00, pe platoul din fața primăriei, organizatorii au pregătit și o expoziție de produse culinare tradiționale ale etniilor care locuiesc în Cernavodă.
Spre seară, organizatorii intenționau să invite femeile de peste 30 de ani la o seară specială cu un concurs de miss, intitulat "Miss Maturitate".
Potrivit unui comunicat de presă, ieri seară, erau așteptați să concerteze Taraful din Cernavodă și Ansamblul folcloric "Doina Dobrogei", Dinu Iancu Sălăjanu, Ducu Bertzi, Crush și Alexandra Ungureanu, Simplu și Voltaj.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5428 secunde