Tudorel Toader anunță ordonanță de urgență pentru toate procesele decise de completurile nelegale de cinci judecători

127
Tudorel Toader anunță ordonanță de urgență pentru toate procesele decise de completurile nelegale de cinci judecători - original9w2a027944700400-1548013369.jpg
Ministrul Justiției a anunțat, în exclusivitate la România TV,că are draftul ordonanței prin care se vor putea contesta toate sentințele decise de completurile de cinci judecători constituite nelegal. Tudorel Toader a susținut că o opțiune similară există și în cazul dosarelor bazate pe protocoalele secrete între Ministerul Public și SRI.


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat duminică seara, în exclusivitate la România TV, că Guvernul urmează să adopte o ordonanță de urgență prin care să se extindă termenul contestației în anulare, de la 30 de zile în prezent, la toate cazurile în care completul care a judecat a fost constitut nelegal.


"Dăm OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnați de către complete nelegal constituite și vor putea face contestație în anulare, repuși fiind în termen prin ordonanță, iar instanța, în complet legal constituit, va judeca", a declarat ministrul Justiției. Astfel, ar exista baza legală să se anuleze toate sentințele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014. 


Sursa: realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4637 secunde