Turcan, despre decizia CCR: A fost depășit un hop

123
Turcan, despre decizia CCR: A fost depășit un hop - ralucaturcan-1493971558.jpg

Articole de la același autor

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirmă că decizia CCR pe articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului confirmă jurisprudența referitoare la integritatea funcției publice și atrage atenția că ''a fost depășit un hop''.

"Decizia CCR confirmă întreaga sa jurisprudență referitoare la integritatea funcției publice. Ar fi fost catastrofal pentru România și pentru credibilitatea CCR să fi fost negate deciziile anterioare, date în situații similare, iar condamnații să poată face parte din Guvern. A fost depășit un hop, dar doar pentru moment, pentru că în Parlament PSD — ALDE continuă campania în favoarea corupției și a condamnaților, prin modificarea legislației penale", a declarat pentru Agerpres Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, "chiar dacă mai târziu, e sănătos că s-a încheiat așa această etapă".

"Din acest punct de vedere, cred că ar trebui avută în vedere această interdicție și pentru alte funcții și demnități publice, inclusiv pentru parlamentari", a arătat Turcan.

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins joi ca inadmisibilă sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4576 secunde