UDMR va avea candidați la parlamentare în toate colegiile din Constanța

272
Președintele UDMR Constanța, Jakab Ughy Istvan, a declarat că formațiunea pe care o conduce va avea candidați la alegerile parlamentare în toate colegiile din județul Constanța.


"Personal, voi candida pe Colegiul 5. Alături de mine, în celelalte colegii din județ candidează persoane cunoscute cu o pregătire profesională foarte bună. Vineri, am depus lista cu candidaturile la Biroul Electoral Județean", a declarat, pentru "Cuget Liber", Jakab Ughy Istvan. 

Printre altele, el a confirmat că pe listele UDMR de la Constanța se află și medicul neurolog Ildiko Toldișan. 

La rândul lui, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a explicat că sistemul este proporțional și la repartizarea mandatelor se pot obține locuri și în colegii din afara arcului carpatic. 

"În fiecare zonă, în fiecare județ, inclusiv în Constanța, trăiesc comunități maghiare, familii maghiare, oameni care ne votează și cum sistemul este proporțional, pentru noi este foarte important să adunăm toate voturile, pentru că la repartizarea națională, la echilibrarea mandatelor, putem obține mandate inclusiv dincolo de Transilvania, de arcul carpatic. Și așa cum am obținut și în alte perioade, sunt convins că și în acest an vom reuși să adunăm toate voturile din România și din străinătate", a spus Kelemen Hunor. 

El a subliniat că UDMR va încerca o mobilizare exemplară a electoratului maghiar, pentru că este important să obțină în 2012 același rezultat ca în 2008 și să aibă un grup parlamentar puternic și independent, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : A murit Francisc Paloși
Pagina a fost generata in 0.2841 secunde