UDRT organizează Festivalul de Artă Culinară Turcească

471
UDRT organizează Festivalul  de Artă Culinară Turcească - videodeliciiturcestilafestivalul-1349898275.jpg
Uniunea Democrată Turcă din Ro-mânia organizează sâmbătă, 13, octombrie cea de a VII- a ediție a Festivalului de Artă Culinară Turcească. Evenimentul va începe la orele 11.00 și va fi găzduit de Restaurantul "Cazino" din Mangalia.


Astfel, peste 100 de feluri de preparate culinare vor fi pregătite de turcoaice pentru a intra în concurs. Acestea vor reprezenta filialele UDTR din Constanța, București, Medgidia, Tulcea, Lazu, Brăila, Babadag, Isaccea, Măcin, Fântâna Mare, Cobadin, Techirghiol,Tuzla, Man-galia, Hârșova, Cernavodă, Cumpăna. Amzacea și vor concura la trei secțiuni: mâncare tradițională, produse de pati-serie și produse de cofetărie. Ansamblurile folclorice "Delikanlilar", "Fidanlar", "Destan" și corurile "Mehtap" și "Kayna-nalar" vor susține un program artistic.

"Festivalul de Artă Culinară Turcească este cea mai populară acțiune organizată de comisia noastră. An de an, festivalul a câștigat în popularitate prin amploare datorită numărului mare de participanți dar și prin felurile de mâncare tradiționale care au fost premiate de-a lungul anilor. În acest an, am ales Mangalia ca loc de desfășurare deoarece aici există o veche comunitate de turci dobrogeni", a declarat Amet Melec, președintele comisiei de femei din cadrul UDTR. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Japonez Aki Matsuri
Miercuri, 12 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Folk You! Florian Pittiș - august 2013
Pagina a fost generata in 0.7343 secunde