UDTR, în prag de sărbătoare

350
UDTR, în prag de sărbătoare - 800pxblauemoschee6minarette-1351110171.jpg
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) marchează în perioada 25-28 octombrie, Kurban Bayramý, (Sărbătoarea Sacrificiului) conform tradiției musulmane. În prima zi, liderii UDTR vor participa la oficierea slujbei religioase în geamiile din Dobrogea, după care vor sacrifica animale (batali sau vite), respectând tradiția. Carnea animalelor sacrificate va fi împărțită etnicilor turci cu venituri modeste de la filialele UDTR din județul Constanța.


Potrivit purtătorului de cuvânt al UDTR, Sorina Asan, sâmbătă 27 octombrie, liderii uniunii vor fi alături de consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz, care va oferi o recepție cu prilejul Kurban Bayramý, dar și a Zilei Naționale a Turciei, sărbătorită în fiecare an la 29 octombrie.

Sorina Asan a mai precizat că, sărbătoarea musulmană Kurban Bayramý comemorează în fiecare an religios, gestul de sacrificiu al lui Ibrahim, care, pus să aleagă între propriul fiu și adorația pentru Allah, alege credința în Allah. Pentru toți musulmanii, Ibrahim reprezintă simbolul credinței în Allah, o credință mai puternică decât dragostea paternă. În zilele premergătoare sărbătorii, musulmanii efectuează pelerinajul la Mecca, unul dintre cei cinci stâlpi ai religiei islamice.

"Kurban Bayram este una dintre cele mai mari sărbători ale turcilor dobrogeni, un prilej de a reflecta la simbolul sacrificiului și o oportunitate de a dărui celor săraci, de a aduce bucurie în sufletul oamenilor. Cu această ocazie, urez tuturor etnicilor turci Kurban Bayraminiz mubarek olsun! -Sărbători fericite!", a declarat președintele UDTR Osman Fedbi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3318 secunde