UDTTMR s-a pregătit de Kurban Bayram

592
1
UDTTMR s-a pregătit de Kurban Bayram - udttmrbayram-1351019031.jpg
Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc, mâine, prima din cele patru zile de Kurban Bayram (Sărbătoarea Sacrificiului). Cu acest prilej, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) organizează mai multe evenimente. 

Seria manifestărilor a fost deschisă luni, 22 octombrie, la Valu lui Traian și Mihail Kogălniceanu, unde UDTTMR, prin președintele Gelil Eserghep, și mai mulți parlamentari din Constanța au sacrificat mai mulți tăurași și berbeci. Carnea a ajuns pe mesele celor mai sărmani dintre credincioșii musulmani din localitățile dobrogene.


O altă acțiune a avut loc, ieri, la sediul central al UDTTMR, unde s-au împărțit peste 1.000 de pachete cu alimente sărmanilor, văduvelor, bătrânilor, care provin din rândurile comunității. Pachetele au fost trimise spre toate comunitățile de tătari din județ. 

"Anul acesta, sperăm să-i surprindem plăcut pe membrii comunității noastre cu astfel de acțiuni. Vrem să le demonstrăm tuturor că suntem aproape de ei și prin fapte, nu numai cu vorbe și promisiuni. Unul dintre obiectivele echipei pe care o conduc în prezent este acela de a ajuta copiii, tinerii și nevoiașii comunității tătare. Până acum, pentru copii am organizat două tabere de 110, respectiv 100 locuri la Predeal, iar cei de liceu vor pleca și ei într-o tabără, tot la Predeal, în vacanța de iarnă. Pentru cei mai nevoiași dintre membrii comunității noastre, am pregătit acum pachete cu ulei, zahăr, făină, orez și carne, pentru ca toată lumea să întâmpine așa cum se cuvine Sărbătoarea Sacrificiului (Kurban Bayram-ul). Spre marea noastră bucurie, avem, de data aceasta, și sprijinul unor parlamentari, prieteni ai noștri, care au contribuit și ei la achiziționarea unei părți dintre animalele care au fost și vor mai fi sacrificate. Urez tuturor conaționalilor noștri Kurban Bayramýnýz Kayýrlý Bolsýn!", a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Moment comemorativ la ședința UDTTMR
Pagina a fost generata in 0.6555 secunde