De teama unui cutremur

Un deputat de Constanța cere primarilor să consolideze blocurile cu risc seismic ridicat

2269
2
Un deputat de Constanța  cere primarilor să consolideze blocurile cu risc seismic ridicat - deputatconstanta-1411143252.jpg
Deputatul UNPR Florin Gheorghe propune expertizarea tehnică și consolidarea de urgență a blocurilor de locuințe cu risc seismic ridicat. "Constatăm cu toții că activitatea seismică în zona Vrancea, dar și în alte părți ale țării s-a intensificat puternic în ultimul an. Din păcate, nu vedem și o preocupare reală pe această temă de interes major pentru siguranța românilor. Nu știu ce mai așteaptă autoritățile locale, pentru că o expertiză serioasă a clădirilor nu se face peste noapte, iar consolidare acestora durează și luni de zile. De aceea, propun ca în cel mai scurt timp cu putință, dacă s-ar putea chiar până la sfârșitul acestui an, autoritățile locale să demareze expertizarea gratuită a blocurilor de locuințe aflate într-un stadiu avansat de degradare. Mă refer în primul rând la acele blocuri sau case care se văd cu ochiul liber că stau să se prăbușească peste oameni fără să mai fie nevoie de un seism. Cu ele trebuie să se înceapă procesul de expertizare. Știu foarte bine că autoritățile locale sunt strâmtorate de bugetele austere și de venituri locale modeste, însă nu pot să accept că pentru panseluțe sau organizarea unor evenimente fără rost consiliile locale și edilii găsesc imediat bani și sponsori", a declarat deputatul constănțean.

Mai mult decât atât, Florin Gheorghe a precizat că de săptămâna viitoare o să demareze o serie de consultări cu diferiți factori decizionali și cu mare parte dintre colegii săi din Parlament, pentru a vedea dacă acest demers se poate realiza pe cale legislativă și dacă autoritățile locale pot fi sprijinite financiar, prin accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat. "Și la nivel central și la nivel local trebuie să se renunțe la politica brațelor încrucișate în fața problemelor reale ale românilor", a mai adăugat deputatul.

Comentează știrea

Relu
20 septembrie 2014
Ceva nou,lasati cu peticelile scumpe!

Cladirile alea care stau sa cada ar trebui chiar demolate iar oamenii mutate in locuinte sugure.Ar fi mai ieftin si mult mai eficient din toate punctele de vedere sa se faca asa.Cine are nevoie de harburi vechi,uzate de timp,,urate chiar si daca ar fi restaurate?

Pardailan
21 septembrie 2014
...

Hauliu, mancatas, are Relu dreptate! Sa ne mute in case cu calorefere, tevi de fer, cheoveta de fonta, sa aiba si gura noastra ce sa manance!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Actual : Grecia, zguduită de un seism
Joi, 18 Septembrie 2014
Stire din Social : A fost cutremur!
Vineri, 12 Septembrie 2014
Stire din Social : Cutremur în România!
Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
Stire din Social : A fost cutremur în România!
Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
Stire din Social : Din nou cutremur în România, azi
Miercuri, 03 Septembrie 2014
Stire din Social : CUTREMUR ÎN ROMÂNIA, azi dimineață
Pagina a fost generata in 1.6594 secunde