Ungureanu, peste Ponta și Antonescu în topul încrederii

876
Mihai Răzvan Ungureanu, noul premier, îi depășește pe liderii Opo-ziției la capitolul încredere, însă românii rămân sceptici în privința capacității sale de a scoate România din criză, reiese dintr-un sondaj IRES.

Potrivit sondajului telefonic efectuat de IRES, românii au o părere foarte bună despre noul premier în proporție de 18% și bună în proporție de 44%, în timp ce părerile negative însumează doar 28%, iar răs-punsurile de genul "nu știu/nu răspund" totalizează 10%.

Ungureanu stă bine și la capitolul încredere, comparativ cu ceilalți actori politici importanți din România: 10% - foarte multă încredere, 22% - multă încredere, puțină - 43% și foarte puțină - 23%.

Însă la întrebarea "Va scoate Ungureanu țara din criză?", răspunsurile au fost negative în proporție de 68%. Scepticismul românilor este arătat și de întrebarea "Credeți că România merge într-o direcție bună sau greșită?": 75% dintre respondenți cred că direcția este greșită și doar 21% că direcția este bună.

La întrebarea "Cum credeți că veți trăi peste un an?", răspunsurile au fost următoarele: mult mai bine - 4%, ceva mai bine - 24%, aproximativ la fel - 30%, ceva mai prost - 22% și mult mai prost - 17%.

Per ansamblu însă, românii sunt mulțumiți că Traian Băsescu l-a numit prim-ministru pe Ungureanu în locul lui Emil Boc, în proporție de 61%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3243 secunde