Ungureanu asigură FMI și Comisia Europeană că va respecta angajamentele asumate de fostul Guvern

909
Ungureanu asigură FMI și Comisia Europeană că va respecta angajamentele asumate de fostul Guvern - ungureanu-1329908956.jpg
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a transmis, astazi, oficialilor Fondului Monetar Internațional și Comisiei Europene că i-a invitat la București pentru a-i asigura personal că noul Guvern va respecta angajamentele asumate de fostul Cabinet în relația cu cele două instituții finanțatoare.

Într-o întâlnire organizată la Palatul Victoria, premierul i-a prezentat membrilor FMI și CE pe miniștrii prezenți la discuție, și anume pe titularii portofoliilor de la Finanțe, Economie, Transporturi și Justiție.

Ungureanu i-a invitat pe șeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, și directorul pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Székely, să vină, miercuri, la București, pentru o "întâlnire de lucru" pe teme economice actuale, care nu va viza și scrisoarea de intenție.

El a declarat că Guvernul va transmite oficialilor FMI și CE un semnal de continuitate privind respectarea angajamentelor convenite de fostul Cabinet și va permite noilor miniștri să se "acomodeze" cu membrii misiunii.

În luna martie a anului trecut, autoritățile de la București au decis să prelungească înțelegerea cu FMI încheiată în 2009 printr-un acord de tip preventiv în valoare de circa 3,5 miliarde de euro.

Acordul cu FMI este însoțit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeană și de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială, bani care nu au mai fost virați în acordul anterior. Banca Mondială a acordat împrumutul în luna decembrie a anului trecut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1233 secunde