Universitatea din București cere din nou retragerea titlului de doctor al lui Ponta

152
Universitatea din București cere din nou retragerea titlului de doctor al lui Ponta - victorponta3-1448470937.jpg

Articole recomandate

Plagiatul lui Ponta. Ministrul Curaj va discuta despre retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, o cerere similară fiind transmisă și în 2012, când comisia politică de la Educație nu a validat verdictul de plagiat dat de Comisia de Etică a UB.

Retragerea titlului de doctor. Ministrul Educației, Adrian Curaj, a declarat, răspunzând unei întrebări privind plagiatul lui Victor Ponta, că nu a fost contactat de Universitatea București cu acest caz, rectorul Mircea Dumitru spunând că va trimite la MECS o nouă solicitare să îi retragă fostului premier titlul de doctor.

Universitatea din Bucuresti cere din nou retragerea titlului de doctor al lui Ponta. În 22 august 2012, Mihail Neamțu, Adrian Papahagi și Minel Augustin Ofițeru au depus un denunț la Parchetul General în care au reclamat plagiatul lui Ponta, într-o lucrare în care premierul și-a reluat teza de doctorat. După nouă luni, pe 21 mai 2013, instituția condusă de Tiberiu Nițu a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul lui Victor Ponta. În rezoluția magistraților se susține că lucrarea premierului are o structură proprie și nu se aseamănă ca tot unitar cu niciuna dintre lucrări presupuse a fi plagiate, nefiind constatată nicio reproducere, totală sau parțială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : PONTA A DEMISIONAT
Pagina a fost generata in 1.259 secunde