Raluca Turcan, vicepreședintele PNL:

"Universitățile trebuie finanțate și clasificate în funcție de performanțe"

306
2

Articole de la același autor

Vicepreședintele Partidului Național Liberal, deputatul Raluca Turcan, a declarat, ieri, că universitățile trebuie finanțate și clasificate în funcție de performanțe. 


"Învățământul superior și cercetarea pot și trebuie să fie motoarele dezvoltării economice și ale inovării, cu standarde ridicate de calitate și integritate. Dacă nu mai dorim diplome fără valoare, lucrări plagiate, personal didactic slab pregătit, trebuie să creștem standardele etice, morale și academice. Avem nevoie de un moment zero în care să evaluăm, clasificăm și finanțăm universitățile în funcție de perfor-manțe", a afirmat Raluca Turcan. 


Reamintim că, recent, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a lansat în dezbatere publică stan-dardele specifice privind evaluarea externă a calității academice la programele de studii universitare de licență și de master. Obiectivul îl reprezintă obținerea de observații și propuneri din partea tuturor părților interesate, pentru finalizarea standardelor specifice.


Comentează știrea

io
4 noiembrie 2016
universitati

Ati inteles ce trebuie facut?Nici eu 1

Doru
4 noiembrie 2016
Si totusi ...

Parasuta asta basista are tupeu maxim . Si nesimtire cat cuprinde ...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Noiembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : "Adio, PNL! M-am înscris în PSD"
Pagina a fost generata in 0.6131 secunde