UNPR pregătește taxarea marilor averi

358
1
Uniunea Națională pentru Progresul României a organizat, ieri, înce-pând cu ora 17.00, la Palatul Parlamentului - Sala Grupului Parlamentar UNPR, o dezbatere deschisă, cu oameni de afaceri și lideri ai partidelor parlamentare, pe tema proiectului de lege privind taxarea marilor averi, informează un comunicat remis Agerpres.
Potrivit sursei citate, proiectul de lege privind taxarea marilor averi inițiat de UNPR a primit aviz favorabil în Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților, urmând ca în această săptămână să fie supus votului în plen. 
Reamintim că Uniunea Națională pentru Progresul României a propus, încă din 2010, adoptarea unei taxe de solidaritate de 1%, aplicabilă timp de trei ani, pe averea afișată care depășește echivalentul în lei a sumei de 450.000 de euro. Potrivit UNPR, intrarea în vigoare a acestei legi ar putea aduce la buget fonduri consistente și necesare pentru sprijinirea pensionarilor afectați de criza economică. 
Progresiștii susțin că inițiativa lor privind taxarea marilor averi este o măsură corectă social și economic și dorită de peste 85% dintre români. Un proiect similar a fost promovat recent de președintele SUA, Barack Obama, iar taxarea averilor mari este deja aplicată în numeroase țări europene precum Franța, Elveția, Norvegia, Olanda, Grecia sau Ungaria.

Comentează știrea

iancu jianu
24 aprilie 2012
averi ilicite

Este inca o lege menita sa prosteasca cetatenii.Este nevoie de o lege care sa impoziteze cu 90% orice avere nejustificata legal sau sa fie confiscata.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9519 secunde