UNPR va iniția programul "Prima fermă"

99
UNPR va iniția programul

Articole de la același autor

Parlamentarii Uniunii Naționale pentru Progresul României vor iniția programul național "Prima fermă", program care va veni în sprijinul Guvernului, a anunțat deputatul Valeriu Steriu. 

"În 25 martie a fost lansat, de către Guvern, noul PNDR. Practic, s-au pus la dispoziția fermierilor sume de 205 milioane de euro pe mai multe axe. Printre acestea se distinge în mod special proiectul de încurajare pentru tinerii fermieri. Sunt 111 milioane de euro care vor pleca, până la sfârșitul lunii octombrie, pentru a încuraja tinerii fermieri să-și pornească proiecte. Faptul că după trei săptămâni interesul este relativ scăzut, poate și pentru că nu a fost suficient de bine comunicat către aceștia, inițiem la nivelul partidului nostru, prin parlamentari, dorim să sprijinim Guvernul și să propunem un set de măsuri în vederea dezvoltării unui proiect denumit "Prima fermă". Deci, așa cum avem "Prima casă", cum avem "Prima mașină", este cred momentul să ne gândim foarte serios la ceea ce se întâmplă în agricultura din România", a subliniat Valeriu Steriu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, există probleme mari legate de structură, în condițiile în care cifrele spun că peste 37% dintre fermieri sunt mai vârstnici de 65 de ani, că există 3,8 milioane de exploatații, iar 74% din terenul lucrat în România se lucrează pe suprafețe mai mici de 2 hectare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.22 secunde