USL a contestat la CCR Guvernul Ungureanu

217
USL a contestat la CCR Guvernul Ungureanu - siglausl-1329397523.jpg
USL a depus la Curtea Constituțională, astăzi, contestația privind învestirea de către Parlament a Guvernului Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat, pentru Agerpres, liderul deputaților PSD, Mircea Dușa.

"Am depus astăzi contestația la CCR în care criticăm hotărârea numărul 1 din 2012 prin care s-a învestit Guvernul Ungureanu", a anunțat liderul deputaților social-democrați.

El a arătat că hotărârea Parlamentului de învestire a Cabinetului Ungureanu încalcă articolele 1, 64 și 103 din legea fundamentală.

"Criticăm neconstituționalitatea hotărârii vizavi de articolele 1, 64 și 103 din Constituție. Hotărârea încalcă normele constituționale referitoare la procedura instituită pentru învestirea Guvernului, în sensul că nu s-a respectat Regulamentul camerelor reunite de audiere a candidaților de miniștri în comisiile reunite și nu s-a întocmit avizul comisiei, ci doar niște procese verbale prin care se recomandă plenului să învestească Guvernul Ungureanu. Avizele sunt obligatorii, iar procesele verbale nu țin loc de avize. Aceste procese verbale au fost date în ședințe fără cvorum", a afirmat Dușa.

Guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu a primit, pe 9 februarie, votul de învestitură al Parlamentului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9987 secunde