SPIT verifică societățile care au contracte de închiriere cu băncile

249
SPIT verifică societățile care au contracte de închiriere cu băncile - spit1-1329397848.jpg
Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a demarat campania de verificare pe teren a agenților economici care au închiriate clădirile unor societăți bancare.

În cadrul campaniei, inspectorii fiscali verifică respectarea prevederilor legale în ceea ce privește obligația declarării în termen de 30 zile a lucrărilor de reconstruire, consolidare, modernizare, modificare sau extindere a unei clădiri existente precum și achitarea corectă a impozitului datorat.

Pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare, inspectorii fiscali vor aplica sancțiuni contravenționale de până la 2.400 lei și vor recalcula și impune retroactiv impozitul pe clădiri cu majorările aferente.

Amintim că, în condițiile în care lucrările sunt efectuate de către locatar, din punct de vedere fiscal, locatarul are obligația de a comunica locatorului valoarea lucrărilor executate, pentru respectarea termenului de depunere a declarației fiscale.

Formularul privind "Declarația fiscală/Decizia de impunere pentru stabilirea impozitului/taxei pe clădiri" poate fi descărcat de pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea Formulare tipizate.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4714 secunde