USL încearcă să creeze confuzie la CCR

209
1
USL încearcă să creeze confuzie la CCR - vasileblaga-1345471891.jpg
Președintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a afirmat că USL depune eforturi pentru a crea confuzie la CCR prin listele electorale pe care le trimite.

"Noi nu putem să nu observăm că lucrurile ar trebui să fie foarte clare pentru toată lumea după deciziile CCR din ultima ședință din 14 august. Evident, vedem toate eforturile pe care le face USL-ul și asta o vedem din declarațiile lor de a încerca să confuzeze în continuare CCR trimițându-le mai multe liste în speranța că îl vor menține mai mult timp pe domnul Antonescu la Cotroceni de unde, practic mâine ar trebui să plece", a afirmat Blaga, înainte de ședința Biroului Permanent Național al partidului.

El consideră că nicio autoritate a statului român nu își poate permite să încalce legea, nu pot fi scoși de pe listele electorale cetățenii care au actele de identitate expirate și cetățenii români care au domiciliul în străinătate.

"Eu am mai explicat - ei (n.r. cetățenii care au actele de identitate expirate) sunt pe liste evident ca să poată vota, trebuie să le actualizeze (n.r. listele), să le aducă la zi și de aceea Evidența Populației lucrează inclusiv în ziua votului de fiecare dată din ultimii 22 de ani. Nu pot fi scoși de pe listă nici cetățenii români care au domiciliul în străinătate și asta a spus Curtea foarte clar", a mai afirmat Blaga.

Președintele PDL a mai precizat că CCR are datele de la Evidența Populației și de la cea a Pașapoartelor, iar Comisia de Ordine Publică din Camera Deputaților a solicitat înscrisurile oficiale de la MAI, de la direcțiile de specialitate.

"Gândiți-vă, sunt 18,3 milioane de români cu drept de vot, lucrurile astea sunt clare, iar ei știu foarte bine, scrie negru pe alb că au fost actualizate listele după 1 ianuarie anul acesta", a spus Vasile Blaga.

Ministerul Administrației și Internelor și Ministerul de Externe au centralizat în cursul zilei de ieri datele solicitate de Guvern pe care le-au transmis către Curtea Constituțională a României. 


Comentează știrea

Părerologul de Constanța
21 august 2012
Referendumul a accentuat fracturile sociale romanesti !

REFERENDUMUL A ACCENTUAT FRACTURILE SOCIALE ROMÂNEȘTI ! Astăzi aflăm rezultatul deliberărilor "deliberate" ale "înțelepților" de la CCR…dacă scorul va fi 5 la 4, 6 la 3 sau chiar… 1 la 8, sau dacă jucătorii obosiți ai CCR ului vor amâna sau vor "pasa" hotărârea spre Veneția sau spre alte "zări"…părerea mea este că nu mai contează… prea mult…Răul a fost înfăptuit deja,societatea românească este gata fracturată…în vreo 4-5 locuri…vitale ,bineînțeles… 1."La vârf",ne-am fracturat fruntea țării,care era de mult timp în pericol "să se…"… 2.Prin "zona gâtului",Parlamentul nostru ,în compunere pseudopolitică,a favorizat și a catalizat apariția celorlalte fracturi…Referendumul,a constituit momentul în care entorsele și luxațiile politico-sociale și economice s-au transformat în aceste fracturi multiple….cele mai multe dintre ele deschise…doamne-ferește de cele închise,ascunse… deocamdată…care ,încă,nu sunt "la vedere" . 3.Mai jos de gât,pe coloana vertebrală… spinoi hrebet rabocevo clasa…parca așa suna , în traducere neaoșă…la vale,fracturile se țin una după alta,de parcă,poporul român s-a îmbolnăvit de boala "oaselor de sticlă"… profesorii,magistrații, militarii,țăranii, personalul medical,pensionarii,mămicile,persoanele handicapate,sistemele de sănătate, învățământul,agricultura,justiția,politrucienii,comerțul,industria,armata,forțele de ordine,etc.,etc.,etc…..toți și toate au devenit "inculpați",acuzați "in corpore",de toate relele din România,Europa și ,bineînțeles,din întreaga lume… Fiecare se uită "chiorâș",unii la alții…acuzându-se reciproc de relele societății românești post-decembriste…toți își aruncă invective,scuipându-și veninul printre dinții răriți de ipotența stomatologiei românești… care muncește prea mult…pe bani prea puțini…ca de altfel toți românii care…mai muncesc…încă…pentru a ține în viață cohortele de pasivi pensionari…că așa am fost "învățați"…să credem… După cum vedeți,m-am oprit la cifra 3. ….cu fracturile sociale românești, nemaiamintind nimic de " membre"…fie ele superioare, inferioare sau alte categorii de membre… Astăzi,verdictul "preaînțelepților" membrii…ai CCR ului,va consfinți,indiferent de conținutul său, un moment de răscruce în pseudopolitica mioritică… zic eu,exprimându-mi părerea…nu numai așa,ca să mă aflu în treabă,clămpănind la tastatură…ci pentru că,în calitate de nevolnic cetățean,CHIAR ÎMI PASĂ de tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru…pe furiș,fără a putea fi observat,de către toți românii…poate atunci când,prea târziu fiind,ne vom "da cu capul de toți pereții"…și ne vom fi transformat într-un sac enorm,cu…oase rupte…Părerea mea este că,a venit vremea ca societatea "civilă" să reacționeze mult mai serios și mai eficient …până nu va fi prea târziu… Clasa pseudopolitică românească,trebuie odată "pusă la punct"…prea evident a devenit faptul că,toate "foloasele "lor,sunt,de fapt, "ponoasele " noastre… Până când …?! Răspundeți-vă dumneavoastră,vă rog…

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5052 secunde