USR a atacat la CCR revocarea Ancăi Dragu de la conducerea Senatului

154
USR a atacat la CCR revocarea Ancăi Dragu de la conducerea Senatului - usrsesizare-1637781776.jpg

Articole de la același autor

USR a sesizat Curtea Constituțională cu privire la revocarea Ancăi Dragu din funcția de președinte al Senatului, votată marţi în plen la inițiativa PNL, PSD și UDMR.

Sesizarea spune că articolele din Constituție și deciziile CCR pe care le-au folosit senatorii pentru a o schimba din funcție pe Dragu nu pot fi aplicate în acest caz.


„Înlocuirea președintelui Senatului prin revocarea doamnei senator Anca Dana Dragu (membră a grupului parlamentar USR), este contrară principiului consacrat de art. 64 alin. (5), prin raportare la art. 2, art. 36 şi art. 37 din Constituţia României, republicată, realizându-se urmare a dinamicii conjuncturale a compunerii și recompunerii forțelor politice în Parlament de după constituirea Senatului, pe durata mandatului său, încălcându-se astfel principiul constituţional al configuraţiei politice a fiecărei Camere a Parlamentului. În esență, prin principiul configurației politice a camerelor parlamentului se înţelege compunerea acestora rezultată din alegeri, pe baza proporţiei pe care grupurile parlamentare o deţin în totalul membrilor Camerei respective”, se arată în sesizare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1454 secunde