USR cere demisia ministrului Tudorel Toader și a inițiat moțiune simplă

335
3
USR cere demisia ministrului Tudorel Toader și a inițiat moțiune simplă - fondusrdanbarna003-1519406311.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Salvați România inițiază moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, și invită toate formațiunile de opoziție să i se alăture. De altfel, reprezentanții USR au demarat deja discuții cu colegii din celelalte partide.

USR consideră că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a încălcat toate principiile democratice și ale statului de drept prin declarația publică de joi seara, când a anunțat că declanșează procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA fără să ofere motive juridice bine fundamentate, în acord cu Legea 303/2004, cea care reglementează motivele și condițiile în care se poate cere revocarea unui procuror șef al DNA.

Unul dintre motivele pentru care USR va depune moțiune împotriva ministrului Toader constă în faptul că, în opinia USR, acesta s-a substituit autorității CSM, ceea ce este neconstituțional. De asemenea, i se reproșează că s-a referit la anchetarea OUG 13 de anul trecut, când CSM a decis că procurorii au acționat corect.

"Toader a spus că Laura Codruța Kovesi a contestat autoritatea CCR, pentru că a invocat fapte care nu mai pot fi investigate, pentru că CCR a dezincriminat o parte a abuzului în serviciu. Acesta este un fapt, nu o contestare din partea șefei DNA. Doamna Kovesi a dat interviuri la BBC și Euronews și a stricat imaginea României pe plan extern. Așadar avem o acuză pentru delict de opinie. Dar minciunile transmise de Dragnea și Tăriceanu către reprezentanții CE sau ale europarlamentarilor trimiși la Bruxelles de PSD-ALDE nu au stricat imaginea țării? Dar sutele de mii de oameni în stradă timp de un an de zile, care protestează neîncetat față de abuzurile de putere ale grupării Dragnea-Tăriceanu nu transmit același mesaj", se mai spune în documentul prin care USR a inițiat moțiunea simplă împotriva ministrului Tudorel Toader.

De altfel, USR a reacționat, imediat, după ce ministrul Justiției a anunțat că propune revocarea din funcție a șefei DNA și a condamnat ferm decizia politică luată de Tudorel Toader. În plus, USR a solicitat demisia imediată a ministrului Justiției.

"De aproximativ un an de zile ministrul Justiției, Tudorel Toader, tot încearcă să amâne această decizie pe care i-o cer mai marii PSD, oamenii care i-au dat portofoliul Justiției pe mână, cu scopul clar de a-i scăpa de amenințarea dosarelor pe care le au în instanță și nu pentru a administra corect regulile după care funcționează sistemul judiciar.

Tudorel Toader a ales să respecte indicațiile șefilor politici și să dea un semnal puternic magistraților din România că, de acum înainte, oricine îndrăznește să cuteze să ancheteze gașca de penali a lui Liviu Dragnea va fi supus hărțuielilor mediatice și politice. USR le transmite magistraților independenți și onești, care nu se lasă intimidați de PSD, că au un sprijin în ei și în societatea civilă, în sutele de mii de români care-și doresc o justiție dreaptă și o lege egală pentru toți", a transmis președintele USR, Dan Barna.

Comentează știrea

Liviu Chilian
24 februarie 2018
Nerodel Neroader, purcelusdecatelus cu rapan pe "creier"

Sunt convins ca f putini Rromarlani si Romani au citit cu atentie rapartzul cu cele de 20 de pun'te prin care Rudotel Neroader o ostracizeaza pe Kkveszyi(apropos, de ce nu renunta muiere'asta la numele Maghar? Laskaridis, chiar daca e katzaonesc, suna mai uman decat magharescul). Limbajul folosit de smintitul-lacheu nu e al unui profesor de drept. Evident, incriminarile vicioase sunt facute de indivizi ce nu stăpânesc limba romana. Sigur, rapartzul a fost vanturat de Sconcsii Zsidani kknsultanti ai Kumanului paranoic Drakknea. --- ca Zsidanii Satanici ACȚIONEAZĂ concertat, nu e un secret. Vedeti ca incepand de ieri merdia va TERORIZEAZĂ cu...kkgetarile criminalului international Schwartzenebunu. Strategia e sa fie disipata atentia de la scandalul Neroader-Kkveszyi. Veti citi ca Zsidanul Porfiric, setos după sânge de copil Roman, guitza ceva de cazul Codruț Marta, ca ar trai. Dementul "uita" ceva. La timpul respectiv el a grohait in merdia, ca un anume Dobrescu, un killer stabilit in Monaco, l'a ucis pe Marta si îngropat in pădure. --- Tragedia e ca JewhANUS e agent Israhatzelean. El si Drakknea au acelasi stăpân demonic. E posibil ca JewhANUS s'o execute pe Kkveszyi. Asta vor Zsidanii Satanici!

Liviu Burebista
24 februarie 2018
USR= George Soros

Si ce mai doreste, USR-ul si Dan Zbarna, sa-l aduca pe Soros in functia de presedinte al Romaniei? Sa va ia dreakul cu USR-ul vostru cu tot, globalisti imputiti.

Gigi
25 februarie 2018
Burebista , Decebal si Pacala ...

Romanii sunt in pericol , mai degraba , sa fie victimele hotilor si talharilor de la PSD-ALDE-PNL-PMP , decat ale USR , un partid mic , inca adolescent si cu mult suflet imberb si democratic ... Problema reala se afla in incapacitatea unor ,,romarlani'' sa gandeasca raul absolut pentru natie : papagalul Burebista fiind un exemplu de prostie totala ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5237 secunde