Senatul a decis

Utilizatorii de cartele PrePay rămân anonimi

1025
Utilizatorii de cartele PrePay rămân anonimi - 4691337729cartela-1315432271.jpg
Senatul României a respins, ieri, o propunere legislativă privind obligativitatea operatorilor de telefonie mobilă de a solicita și colecta datele personale ale utilizatorilor serviciilor de tip PrePay.

Proiectul a fost respins de Comisia juridică, iar raportul a fost adoptat de plen cu 97 de voturi "pentru" și două "împotrivă", legea fiind astfel respinsă.

Conform proiectului legislativ, utilizatorul de cartelă preplătită ar fi fost obligat să prezinte un act de identitate la achiziționarea acesteia, pentru a fi înregistrat ca în cazul abonamentelor, iar furnizorul de servicii de telecomunicații să suspende numerele de telefon ale utilizatorilor care, în decurs de șase luni, nu au prezentat un act de identitate. "Peste 90% din apelurile primite la numărul de urgență 112 au fost apeluri false în anul 2010. Mai bine de jumătate dintre acestea au fost efectuate de pe telefoane mobile care utilizau serviciile PrePay, astfel încât utilizatorii nu au putut fi identificați pentru a răspunde în fața legii", se arăta în expunerea de motive semnată de inițiatorii legii.

Senatul este prima Cameră sesizată, decizia finală urmând să aparțină deputaților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Se închide Senatul României ?
Pagina a fost generata in 0.4572 secunde