Vadim Tudor este cercetat de ANI

350

Articole recomandate

Agenția Națională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în urma unui material de presă dat publicității în urmă cu câteva zile și a început verificarea averii europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, a anunțat, vineri, Mediafax.
"Sunt anumite aspecte legate de dividende presupus nedeclarate. Mai există și informații despre anumite cadouri valoroase primite, dar care nu se regăsesc în declarația de avere, însă urmează să facem verificări și să vedem exact ce probleme vom găsi, dacă vom găsi", au declarat, pentru Mediafax, surse din ANI.
Sursele citate au precizat că ancheta în cazul lui Vadim Tudor, europarlamentar și președinte al Partidului România Mare, este într-un stadiu incipient și că, potrivit procedurii, urmează să fie confruntate datele înscrise în declarațiile de avere cu cele consemnate în evidențele diferitelor instituții ale statului.
Președintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a amenințat, vineri, într-o conferință de presă, că va iniția acțiuni în instanță împotriva publicației "Kamikaze" și împotriva conducerii ANI, cerându-le fiecăreia daune în valoare de 10 miliarde de lei vechi.
Întrebat când va depune cele două plângeri despre care vorbește, Corneliu Vadim Tudor a spus că plângerea împotriva publicației ar putea fi depusă vineri, dacă nu, urmând să fie depusă împreună cu plângerea care vizează ANI, luni dimineață.
Pe de altă parte, legat de cercetarea ANI, europarlamentarul PRM a mai declarat că, potrivit legii ANI, europarlamentarii nici măcar nu figurează printre categoriile de demnitari care sunt obligate să depună declarații de avere și interese.
În plus, Vadim Tudor a ținut să precizeze că nu deține nicio colecție de artă, având în posesie doar câteva "desene ieftine", dar a menționat în schimb că deține o colecție de documente și de autografe a cărei valoare este inestimabilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.591 secunde