Concurs În curtea PDL sună clopoțelul alegerilor

3463
În curtea PDL sună clopoțelul alegerilor - 7b8b8cf07a75bf7e9e2a47c84c293506.jpg

Articole de la același autor

14 democrat liberali constănțeni au participat, vineri, la Consiliul Național de Coordo-nare al PDL, ce a avut loc la Palatul Parlamentului și în contextul căruia au fost aprobate modificările aduse la Statutul partidului, precum și regulamentul de organizare teritorială. Cu această ocazie a fost confirmată și data la care se va reuni Convenția Națională a PDL, eveniment care, așa cum anunțam în ediția de vineri, va fi organizat pe 16 iulie, atunci când va fi aleasă conducerea centrală a formațiunii. Până la acel moment, însă, vor avea loc, la nivel național, alegeri interne în toate organizațiile din țară, de jos în sus.
În pofida faptului că, inițial, s-a spus că în cadrul CNC-ului de vineri va fi stabilit calendarul alegerilor din teritoriu, senatorul Mircea Banias, liderul PDL Constanța, a declarat că acest aspect va fi abordat fie în ca-drul ședinței Biroului Permanent Național (BPN) de luni, fie mai târziu, în cursul săptămânii viitoare.
În ceea ce privește numărul delegaților la Convenția Națională a PDL, acesta va fi, se pare, de 1.350, urmând ca norma de reprezentare a organizațiilor județene să fie stabilită de comisia de organizare a Convenției și aprobată în BPN.
Printre problemele abordate la CNC-ul de vineri se numără, așa cum reiese din declarațiile lui Mircea Banias, și validarea componenței comisiei de organizare a Convenției, structură din care fac parte Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Gheorghe Albu, Florin Popescu, Gheorghe Falcă, Mircea Hava și Constantin Ostaficiuc.
Începând cu evenimentul de vineri, s-a dat semnalul bătăliei pentru funcțiile din partid, atât în plan local, cât și la nivel central. Reamintim că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, liderul pedeliștilor constănțeni aprecia că, în județul Constanța, alegerile vor avea loc, foarte probabil, în a doua jumătate a lunii iunie. Trebuie remarcat, însă, faptul că această competiție nu înseamnă doar alegeri la organizațiile municipală și județeană Constanța, ci în câteva zeci de organizații de comune, orașe și municipii din județ.
Un element de noutate al statutului PDL este acela că acum este statuată, ca organi-zație de bază, organizația de secție de votare. Despre această structură Banias a explicat că era formată, până acum, din cinci membri, însă, conform noilor prevederi, ea va fi alcătuită din minimum 15 membri. În județul Constanța există 587 de secții de votare, iar din spusele senatorului constănțean reiese că vor avea loc alegeri în fiecare astfel de organizație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5669 secunde