Vești deloc bune pentru români. Ce spune vicepremierul Dîncu despre locuințele noastre

309
Vești deloc bune pentru români. Ce spune vicepremierul Dîncu despre locuințele noastre - vasiledincu1463919580-1478867375.jpg

Articole de la același autor

Locuirea în România este precară, iar în acest domeniu, timp de 26 de ani, nu a existat o politică coerentă, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, joi, la dezbaterea publică a proiectului de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Strategiei Naționale a Locuirii.


"Ne uităm în datele noastre și ne dăm seama că locuirea în România este precară. Avem un tip de precaritate care este unul dintre cele mai grave lucruri ale traiului de zi cu zi, pornind de la supraaglomerare la condițiile de calitate a locuirii. Dar, peste 70% dintre oameni sunt mulțumiți de propria locuință. De ce? Pentru că își asumă acest lucru ca fiind o parte din proiectul lor personal. Ca sociolog știu că nu este așa. Atunci când este vorba de locuire, peste 90% din populație este determinată de anumite condiții pe care le găsește în societate", a afirmat Dîncu, la dezbaterea organizată la MDRAP.


Potrivit vicepremierului, la țară, doar 37% din persoane au baie în case. "Restul sunt locuințe care nu se deosebesc foarte mult de locuințele dinainte de secolul XX", a spus Dîncu, citat de Agerpres.


El a atras atenția că în domeniul locuirii România a rămas foarte mult în urmă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.444 secunde