VEȘTI PROASTE pentru constănțeni! GIGACALORIA SE SCUMPEȘTE retroactiv

3505
23
VEȘTI PROASTE pentru constănțeni! GIGACALORIA SE SCUMPEȘTE retroactiv - cet3-1364228390.jpg
Constănțenii sunt atenționați să pregătească portofelele deoarece următoarea factură la căldură va veni majorată, și asta retroactiv, începând cu data de 1 februarie 2013. 

Consilierii locali ai municipiului Constanța se reunesc, astăzi, în ședință ordinară, de la ora 12.00, la Hotel Malibu din stațiunea Ma-maia. Pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre prin care aleșii locali vor aproba prețul local de facturare a energiei termice și a prețului local de facturare a energiei termice furnizată populației în municipiul Constanța.

Potrivit proiectului, prețul gigacaloriei ar urma să fie majorat de la 341 lei la 358,54 lei, retroactiv, începând cu data de 1 februarie 2013.

De altfel, acest proiect de ho-tărâre s-a aflat pe masa de lucru a aleșilor locali și luna trecută, însă, la sugestia primarului Radu Mazăre, el a fost retras în ultimul moment, pe motiv că "vinovații" au fost acționați în instanță.

"Electrocentrale Constanța a primit acordul de la ANRE ca să majoreze prețul gigacaloriei. Ei l-au majorat cam cu 9%, numai că noi, Primăria și RADET-ul, am contestat în instanță, fiindcă nu se justifica această majorare și, până când instanța nu va da o soluție care, sperăm noi, să le infirme motivele creșterii prețului, prețul rămâne la fel pentru populație. Dacă nu vom avea câștig de cauză în instanță, deși nu cred, atunci va fi nevoie să facem și noi o majorare, cam de 3,6%", spunea Mazăre, în urmă cu o lună de zile.

Timpul a trecut și, din câte se pare, procesul a fost pierdut iar aleșii locali vor majora, astăzi, gigacaloria, ceea ce va îngreuna și mai mult viața constănțenilor care, și așa, de-abia se mai descurcă de pe o zi pe alta.

"RADET nu justifică banii încasați"

Unul din cei mai înverșunați parlamentari constănțeni care a tot încercat să dezlege ițele privind facturile mari de la căldură din Constanța este președintele Forței Civice Constanța, deputatul Dănuț Culețu. De altfel, el a și organizat diverse dezbateri pe această temă, însă cei responsabili nu l-au prea băgat în seamă.

"Constat că prețul gigacaloriei va fi crescut de la 341 lei la 358,54 lei. În contextul evenimentelor recente, respectiv al anchetei și a descinderilor la RADET București și în mai multe localități, trebuie să ne punem întrebarea - Oare ce se întâmplă la RADET Constanța? Doar aici avem o gigacalorie și mai scumpă decât în București. Deci, suspiciunea utilizării frauduloase a banului public există și aici, în Constanța. Mai ales, în contextul creșterii constante a prețului gigacaloriei de reprezentanții RADET și a Primăriei", a spus Dănuț Culețu.

El a mai adăugat că, RADET Constanța, nici până în prezent, nu a făcut publică necesitatea înca-sării celor 90 lei fără TVA/ Gigacalorie, cât și explicarea faptului ce anume reprezintă această sumă, așa cum a solicitat public Forța Civică, cât și cetățenii care au venit în audiență la partid.

"Cei 90 de lei încasați de RADET reprezintă 50% din prețul de 184 de lei prețul de producție a CET-ului. Ceea ce este foarte mult, deoarece înțelegem că CET-ul produce energia termică, o distribuie pe distanțe de zeci de kilometri, dar RADET, care deține punctele termice, are în administrare doar rețeaua de la punctul termic până la bloc. Deci, care este rațiunea de a suprataxa populația Constanței cu 50% în plus gigacaloria produsă de CET ? Toate aceste întrebări nu au primit răspuns", a mai spus deputatul Dănuț Culețu.

Prin urmare, președintele Forței Civice Constanța solicită Ministerului Public cât și Corpului de Control al Primului Ministru să extindă ancheta aflată în desfășurare și la RADET Constanța.

De asemenea, el a făcut apel la consilierii municipali să nu susțină creșterea prețului gigacaloriei pentru a nu împovăra și mai mult constănțenii.

Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Ion
26 martie 2013
Plingeri penale

Fiecare cetatean al Constantei sa faca plingere penala impotriva Radetului pentru inselaciune. Plingerea penala nu costa nimic. hai sa ii ardem asa cum ne jefuiesc si ei pe noi. A era sa uit, multzumesc tuturor celor care l-au votat pe Mazare.

Hanibal
26 martie 2013
slava si recunostinta USL si primarului Mazare

Nici de data asta cetatenii nu vor protesta. Majorarea va fi suportata de catre cei care nu beneficiaza de subventii. Grav si revoltator este faptul ca administratia si responsabilii care ne decid soarta , nu au luat nici o masura pentru a lichida monstrul numit CET. Asa zisa contestatie facuta de Mazare in instanta este un truc menit sa ne prosteasca in continuare. Rezolvarea nu poate veni nici de la USL,nici de la Mazare nici de la Culetu. Singura cale de rezolvare este un protest general al populatiei la sediul primariei si condamnarea vehementa a politicii de jaf practicata de USL si de catre organele locale.Vinovatii nu se tem de nimic atata timp cat au voturile asigurate din partea celor care beneficiaza de caldura si sacose cu alimente pe banii altora. RADET si CET vor fi in continuare surse de finantare a politicii USL.Cei care conduc aceste doua unitati sunt de neclintit.A venit timpul ca populatia care suporta consecintele sa-si demonstreze capacitatea si forta de a pune stavila abuzurilor si jafului.Dle Culetu,iesi in strada cu partidul dtale,mobilizeaza cetatenii la proteste,nu pierde timpul cu discutii de salon.

admirator
26 martie 2013
dupa cum spuneam,

orasul asta este locuit de o turma fara spirit civic. De asta Mazarica si ai lui isi bat joc cum vor de ei. Stiu ca le merge si masele vor percuta orice li s-ar face. Au fost bine dresati de comunisti... este firesc ca neocomunsitii sa profite din plin. In aceasta problema sunt 2 aspect diferite. Primul este majorarea pretului gigacaloriei nejustificat, a doua marirea pretului la populatie retroactiv. Unul din principiile fundamentale ale dreptului civil (si penal, de altfel) este ca nici o lege nu are character retroactiv. Ba mai mult, acest principiu este trecut si in Constitutie. Prin urmare, votul consilierilor locali va fi neconstiotutional si va putea fi atacat de partidele de opozitie la CCR. Daca se doreste marirea pretului la gigacalorie sa se faca de azi incolo! Diferentele trebuie recuperate din alte parti. Legea nu permite sa se ia bani retroactiv. Dar, asa le trebuie celor ce au stat acasa si celor ce au votat cu mazarica... daca nici asa nu se mai trezesc, in seamna ca aici, nu e nici o speranta...

admirator
26 martie 2013
da' de ce maresc

pretul la gigacalorie? au ramas fara miel de Pasti angajatii RADET, primariei si activistii uslasi?

c
26 martie 2013
bine va face

L-ativotat pe drogat asa va trebuie

x
26 martie 2013
xx

SA II IA DRAQU PE TOTI, SI PE CEI ACTUALI SI PE CEI DIN TRECUT SI PE CEI CARE LE VOR URMA !!! TOTI O APA SI UN PAMANT !!!

Adi
26 martie 2013
Hmmm..

L-am votat pe Mazare, da' are noroc ca nu mai sunt alegeri acum... A facut locuinte pt. tiganii care stau degeaba si nu fac nimic - dar pt. tineri nimic. Da gratuitati la pensionari - si nu-i rau, da' la tineri iar nimic. Da ajutoare pt. venituri pana in 5 milioane, da' toti au 6... se plimba in Madagascar, dar de TINERI il doare-n cot... O ia, tiptil, pe urmele lui Basescu. Mea culpa!

MIELUTU
26 martie 2013
belirea pe fata

odata si odata o sa se gaseasca un iluminat si ca in SUA o sa descarce un kalacinicov in banda asta de imbecili, banditi, incapabili care isi bat joc de popor.nu mai este alta solutie. primaria nu mai are sala de sedinte? reuniunile se fac in carciumi, ca derbedeii si interlopii, caci asta este educatia lor: betie,curve si bling-bling.soarta amaratilor se decide intre alcooluri si cururi.

stan
26 martie 2013
alta surpriza

ST RAJA A MARIT PRETUL DE LA 1MC-7'67LEI LA1MC=8'71LEI EI CE SPUNETI.......

Excrocat
26 martie 2013
Plata incalzire

Nu am repartitoare . Datorita conditiilor climatice din aceasta iarna care afost mult primavara am inchis calorifeeele din dormitor si sufragerie lasand deschise pe cel din baie 4 elementi si bucatarie 6 elementi pentru care am platit in 3 luni 1200 lei , unii vecini lasau geamurile deachise penttu ca se sufovau in casa de caldura dar nu plsteau nimic deoarece erau subventionati . Cine verifica dosarele de subventi unde ppt fi cazuri de fals ,uz de fals ,meglijenta in serviciu ,abuz in serviciu

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8608 secunde