Viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu, gazdă pentru delegaţia Ambasadei Kazahstanului în România

319
Viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu, gazdă pentru delegaţia Ambasadei Kazahstanului în România - ionutrusu-1613413793.jpg

Articole de la același autor

Luni a avut loc, la sediul Primăriei municipiului Constanţa, o întâlnire a delegaţiei Ambasadei Kazahstanului în România cu viceprimarul municipiului Constanța Ionuţ Rusu.

Din delegaţia Ambasadei Republicii Kazshstan au făcut parte Kayrat Karabayev, adjunctul şefului misiunii diplomatice, ministru-consilier, Azamat Kagenov, atașat și consul, precum şi Erghin Hagicalil, consul onorific al Republicii Kazahstan la Constanța.

Au fost trecute în revistă, cu această ocazie, principalele oportunităţi de consolidare a relaţiilor dintre municipiul Constanţa şi municipalităţi din Kazahstan.

În perioada următoare se vor derula mai multe iniţiative de colaborare în domeniile cultural, academic, economic. Au fost discutate, prioritar, proiecte și inițiative de colaborare care să marcheze bunele relaţii existente între oraşul Constanţa şi partenerii acestuia din Kazahstan.

Părţile au exprimat întreaga lor disponibilitate de consolidare a relaţiilor existente.

Oficialii misiunii diplomatice a Republicii Kazahstan în România şi-au reiterat interesul pentru amplasarea, pe raza municipiului Constanţa, a bustului muzicianului și compozitorului kazah Kurmangazy Sagyrbaiuly. S-au discutat totodată posibilitatea organizării unui Forum de afaceri româno-kazah la Constanţa, precum şi oportunităţile de consolidare a relaţiilor între mediile economice, academice şi culturale din oraşul Constanţa şi oraşe din Kazahstan.

Un accent deosebit în cadrul discuţiilor l-a reprezentat consolidarea investiţiilor Republicii Kazahstan în municipiul Constanţa, în domenii de interes reciproc.

În perioada următoare, aceste inițiative de consolidare a relațiilor existente vor fi puse în valoare prin proiecte concrete de colaborare care vor putea face din Constanța un partener privilegiat și totodată o destinație a unor proiecte externe de investiții utile planurilor de dezvoltare ale orașului. La final, s-a convenit menținerea unui ritm intensificat al contactelor, care să faciliteze implementarea proiectelor discutate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5294 secunde