Viceprimarul din comuna Ciobanu, Ion Popescu, verificat de Comisia de Control a Prefecturii

1059
3
Viceprimarul din comuna Ciobanu, Ion Popescu, verificat de Comisia de Control a Prefecturii - 9743cc2559b2837304890f9999ec3dc3.jpg
Cu toate că este bugetar și în week-end ar trebui să aibă liber, prefectul județului Constanța, Claudiu Iorga Palaz, și-a continuat audiențele în județ la sfârșitul săptămânii care s-a încheiat. Drept urmare, sâmbătă, însoțit de o echipă din Prefectura Constanța, Palaz a mers pentru a ține audiențele cu cetățenii din comunele Ciobanu și Gârliciu.
Aproximativ 150 de oameni l-au așteptat pe prefect la Căminul Cultural din localitatea Ciobanu, pentru a-i spune problemele cu care se confruntă și pentru a-i solicita să-i ajute în rezolvarea lor. La întâlnire, a participat și primarul comunei, social-democratul Ioan Suciu, care a mulțumit prefectului pentru intervenția de anul trecut, când 20 de case au fost salvate de la inundații, prin lucrările efectuate la digul de protecție al localită-
ții.
De altfel, problema generală de la Ciobanu o reprezintă inundația care a avut loc după ruperea digului de la Gârliciu, însă Palaz i-a asigurat că totul se va rezolva dacă și comunitatea se va implica mai mult în mod voluntar.

Nicușor Constantinescu, un "panicos"
Printre altele, prefectul Palaz le-a spus locuitorilor comunei Ciobanu, prezenți la audiența publică de la Căminul Cultural, că președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, este panicos. Prefectul a vorbit despre acest subiect în contextul ruperii digului, anul trecut, când președintele CJC le-a spus oamenilor că le vor fi inundate casele și că digul a fost spart intenționat.
"Nu mai credeți în SF-urile președintelui Consiliului Județean. Digul nu a fost spart și nu l-a aruncat nimeni în aer", a afirmat Palaz.
Bucuroși că au cui spune ne-cazurile care îi frământă, locuitorii prezenți la întâlnirea cu prefectul l-au reclamat pe viceprimarul Ion Popescu, acesta lipsind însă de la întrunire. Ei au spus că Po-pescu este incompatibil, deoa-rece, în perioada 2004-2008, dar și în prezent, încasează două salarii - cel de la primărie și cel de învățător. Vizavi de această problemă, prefectul Palaz i-a asigurat că vor avea tot sprijinul său.
"Luni dimineață, o comisie de la Prefectură va veni aici și va verifica dacă viceprimarul a fost sau este incompatibil", a precizat Claudiu Iorga Palaz.

Palaz îi face alee unui bărbat imobilizat în cărucior
Pe lângă problemele generale, oamenii și-au spus și problemele personale. Astfel, Costel Gioglo-van, în vârstă de 40 de ani, care este imobilizat în cărucior, i-a povestit prefectului Palaz despre dificultățile pe care le întâmpină când trebuie să plece de acasă, pentru că nu are o alee de acces către strada principală.
În acest context, prefectul a afirmat că va pune la dispoziție piatra necesară construirii unei alei de acces, iar mai mulți tineri din Ciobanu s-au oferit voluntar să realizeze aleea. Claudiu Palaz a declarat că va răsplăti voluntariatul tinerilor oferindu-le diplome. Mai mult, se pare că, prin eforturile celor de la Prefectură, bărbatul va primi și un cărucior nou și mai perfor-mant.

Terenuri restituite în funcție de gradul de rudenie?
Printre problemele expuse de oamenii din Ciobanu, se numără și împroprietăririle, un cetățean reclamând că primăria restituie terenurile în funcție de gradele de rudenie.
El a spus că, din cele 14 hectare pe care le avea de primit, a intrat în posesia a doar 11, într-o zonă proastă, în timp ce o femeie "cu pile la primărie" a primit suprafața completă, adică 100 de hectare, într-o zonă bună. Prefectul l-a asigurat că va verifica și această problemă, iar dacă cele spuse sunt reale, ceva nu este în regulă.
Locuitorii comunei Ciobanu s-au mai plâns că nu au locuri de muncă și că nu primesc ajutoare sociale; mai mult, li s-au luat drepturile de însoțitori pentru cei care au probleme de handicap. Totodată, oamenii au spus că și-ar dori un muzeu al satului la ei în comună, dar și o farmacie și o frizerie.

Comentează știrea

casio 腕時計
5 septembrie 2014
casio 腕時計

vans etc. can be fitted with body kits.All car manufacturers try to see that their cars remain a favorite in the market but only some of the cars remain popular for a long time. MX-5 Miata made by Mazda in 1990 was introduced by Mazda in 1990 and is still popular. At present it is in its third generation which was introduced in 2006. It is an affordable casio 腕時計 http://www.ispsc.edu.ph/nav/japandi/casio-rakuten-0.html

クリスチャンルブタン サンダル
5 septembrie 2014
クリスチャンルブタン サンダル

which is mounted on the back of a large truck. The bucket can be made of metal クリスチャンルブタン サンダル http://www.lamartcorp.com/modules/mod_menu/rakuten_cl_13.php

ケイトスペード財布評判
6 septembrie 2014
ケイトスペード財布評判

due to the frigid temperatures.Another test is the ASTM D-97. This test measures the pour point of oil. The oil!?s pour point is the coldest temperature at which the oil will still flow.The ASTM D-4683 is the High Temperature ケイトスペード財布評判 http://www.dmwai.com/webalizer/kate-spade-10.html

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0085 secunde