Victor Ponta, desemnat ministru interimar al Justiției

220
1
Președintele interimar, Crin Antonescu, l-a desemnat, ieri, pe premierul Victor Ponta ca ministru interimar al Justiției. Luni seară, premierul Victor Ponta anunța că Mona Pivniceru, pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a respins detașarea în funcția de ministru al Justiției, i-a transmis că va demisiona din funcția de membru al CSM, procedurile urmând să fie încheiate în câteva zile.

"Am discutat cu ea și mi-a spus că este dispusă să demisioneze din funcția de membru al CSM, că a luat deja această decizie, și că în zilele următoare va face demersurile necesare. Amânarea depunerii jurământului de ministru este doar de câteva zile", a spus Ponta.

Mona Pivniceru, actual judecător și membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost propusă pentru portofoliul Justiției.

Conducerea PNL a aprobat, luni, ca Mona Pivniceru să fie susținută pentru portofoliul Justiției în calitate de independent.

Consiliul Superior al Magistraturii a respins însă, în ședința de luni, cu unanimitate de voturi, detașarea în funcția de ministru a Monei Pivniceru - propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiției.

Pentru a accede în funcția de ministru, Pivniceru ar trebui să-și dea demisia din funcția de membru al CSM, apoi să revină la Înalta Curte de Casație și Justiție, după care să ceară detașarea la Ministerul Justiției, spun surse din magistratură.

Pe cererea de demisie se pro-nunță plenul CSM.

Președintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretele privind desemnarea noilor miniștri în Cabinetul Ponta, pe lista transmisă de Administrația Prezidențială nefigurând însă și numirea Monei Pivniceru la Justiție, ci doar revocarea lui Titus Corlățean de la șefia acestui minister, acesta din urmă fiind desemnat ministru de Externe. 

Comentează știrea

ministeriabil somer
8 august 2012
competente ministeriale

In timp ce Antonescu se joaca de-a presedintele ,Ponta isi demontreaza incapacitatea si demagogia.Ar fi bine sa preia toate ministerele,deoarece nimeni nu face nimic,asa ca nu s-ar simti deloc lipsa lor.Oricum,se adevereste dorinta USL in special a PSD de a pune mana pe justitie.Era si cazul ca Ponta,doctorul copy-paste sa ne arate de ce e capabil.Cu Marga si cu ceilalti ne-am lamurit.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2411 secunde