Victor Ponta s-a întâlnit la Istanbul cu omologul japonez, Shinzo Abe

75
Victor Ponta s-a întâlnit la Istanbul cu omologul japonez, Shinzo Abe - shinzoabe-1383064411.jpg
Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit astăzi, la ceremonia de inaugurare a tunelului submarin Marmaray din Istanbul, cu omologul său japonez, Shinzo Abe, transmite Agerpres.ro.

"Victor Ponta a salutat prezența companiilor japoneze în România și a discutat cu omologul său japonez o serie de proiecte în domeniul infrastructurii, al situațiilor de urgență și pregătirii în caz de evenimente naturale majore", se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului.

Șeful Executivului român a prezentat premierului japonez oportunitățile de afaceri oferite de poziționarea geografică a României, a mulțumit guvernului de la Tokyo pentru decizia de extindere a programului Visa waiver cu încă trei ani și a evidențiat buna cooperare în domeniul afacerilor interne.

Cei doi prim-miniștri au salutat nivelul foarte bun al cooperării bilaterale și au convenit să dinamizeze agenda economică bilaterală.

În plan extern, oficialii român și japonez au abordat și modalitățile de cooperare între UE și Japonia, inclusiv prin încheierea acordului de liber schimb, acord aflat în curs de negociere, se mai arată în comunicat.

Victor Ponta participă marți la inaugurarea tunelului feroviar "Marmaray" de subtraversare a Bosforului, în cadrul unei ceremonii oficiată de primul-ministru al Turciei, Recep Tayyip Erdogan. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6969 secunde