Nicolae Matei, președintele AOR, a trimis Guvernului lista de probleme cu care se confruntă primarii

312
4
Nicolae Matei, președintele AOR,  a trimis Guvernului lista de probleme cu care se confruntă primarii - nicolaematei9-1383065764.jpg
Zeci de primari din toată țara au luat parte la ședința Consiliului Director al Asociației Orașelor din România, condusă de președintele Nicolae Matei, în cadrul căruia s-au discutat problemele cu care se confruntă administrațiile publice locale.

Dorința crescută pentru dezvoltarea calității vieții din orașele românești a adunat peste 50 de primari nemulțumiți de sistemul de funcționare. Cea de-a patra ședință lărgită a Asociației Orașelor din România din 2013 , a adus în prim-plan lista actualizată a problemelor cu care se confruntă administrațiile locale în demersul dezvoltării durabile.

Salarizarea primarilor comparativ cu responsabilitățile pe care le au potrivit legii, problema incompatibilității în care se află unii primari din cauza reglementărilor contradictorii sistemului normativ precum și stabilirea numărului de personal și alocarea resurselor financiare pentru asistenții sociali sunt probleme la care asociația continuă să caute soluții.

Ținând cont de situația critică din sistemul sanitar, primarii si-au exprimat nemulțumirile cu privire la desființarea spitalelor, modificările legislative din domeniul sănătății și strategia de viitor a ministerului Sănătății.

Reprezentanții AOR speră să fie rezolvată și problema corecțiilor financiare și birocrația excesivă a accesării fondurilor europene care încetinesc îndeplinirea obiectivelor.

Discuțiile s-au desfășurat în prezența mai multor reprezentanți ai administrației centrale, precum și a ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, ministrului Muncii Mariana Câmpeanu, ministrului Fondurilor Europene Eugen Orlando Teodorovici. De asemenea, la ședință au participat mai mulți parlamentari precum și directori din ministere, care au luat la cunoștință dificultățile întâmpinate de edili, în procesul dezvoltării pe plan local.

În urma consultării cu primarii din orașele membre a fost elaborată Lista problemelor cu care se confruntă administrația publică locală și au fost transmise prim-ministrului și fiecărui minister adrese cu problemele din domeniul de activitate al fiecăruia dintre acestea. Acțiunile Administrației Orașelor din România au ca scop atât dezvoltarea materială cât și consolidarea dialogului între autoritățile publice centrale și cele locale.

Comentează știrea

roman
30 octombrie 2013
Navodari in bezna

Matei vrea salarii mai mari? Dar cum ramane cu incompetenta de care da dovada? Nu-mi vine sa cred ca el este presedinte AOR. Drumul spre Constanta este in bezna totala, sunt 3 randuri de stalpi, pusi la distante mici intre ei, dar niciunul nu are bec pentru ca Matei nu are firma care se ocupa cu iluminatul ca altfel ar fi pus, asa cum a pus fier forjat si inox cu firma sa abonata la contracte cu statul. Nu degeaba are 28 de dosare penale, sper sa ajunga dupa gratii unde ii este locul.

constantean
30 octombrie 2013
uuuuaaaaa!

Ce fata de infractor, de puscarias, de secatura are matei.

Marcu
30 octombrie 2013
despre

Ramane esti fostul militian Nata evazionistul , cel care baga oamenii in puscarie dupa ce furau benzina impreuna ? sau Jandarmul proxenet Prienschii ? stai ma la servici paznic nu umbla beat cu masina scolii de soferi in timpul serviciului ! Imparti banii cu seful tau ?

Răspuns la: Navodari in bezna
Adăugat de : roman, 30 octombrie 2013
Matei vrea salarii mai mari? Dar cum ramane cu incompetenta de care da dovada? Nu-mi vine sa cred ca el este presedinte AOR. Drumul spre Constanta...
fake hermes bags ebay
20 noiembrie 2013
fake hermes bags ebay

replica hermes Stiri Politică : Nicolae Matei, președintele AOR, a trimis Guvernului lista de probleme cu care se confruntă primarii | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online fake hermes bags ebay http://www.favabienesraices.com/images/fake-hermes-bags-ebay.html

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : Năvodariul va avea port pescăresc
Pagina a fost generata in 0.5506 secunde