Cum ne-a transformat Internetul viețile

203
Cum ne-a transformat Internetul viețile - catalinanghel-1383136716.jpg

Articole de la același autor

Ziua Internațională a Internetului este sărbătorită în fiecare an pe 29 octombrie. În această zi, în urmă cu 44 de ani, în anul 1969, Charley Kline de la UCLA (California) a încercat pentru prima dată să se conecteze online. Kline a transmis de la un calculator SDD Sigma 7 găzduit în universitate, mesajul "log" către un calculator SDD Sigma 7 de la Stanford Research Institute, utilizând rețeaua ArpaNet. 

Mesajul ar fi trebuit să fie "Login", însă sistemul s-a blocat după apăsarea tastei "g".  Conexiunea s-a pierdut, însă începuse o revoluție.

Așa au fost puse bazele ARPAnet, rețeaua care avea să acopere aproape tot globul sub numele de Internet. Internetul a explodat mai ales în ultimii 20 de ani.

"Se împlinesc 44 de ani de când, pentru prima oară în istorie, au fost transmise de la distanță primele litere. De atunci, internetul a pătruns în viața noastră și, în principiu, ar trebui să ne ajute să comunicăm mai repede, mai ușor și mai bine. Probabil că mulți dintre cei care s-au născut în zilele noastre nu prea concep lumea fără internet. Internetul vine de la cuvintele interconectare și networking și este cel care reușește, astăzi, să conecteze atât echipamente de tip calculator, cât și echipamente inteligente. Odată cu pătrunderea internetului, trebuie să avem grijă și la securitatea informației și la felul cum ne protejăm pentru accesul neautorizat la datele noastre. Cu alte cuvinte, cine nu se păzește, o pățește!", a precizat, pentru Cuget Liber, Cătălin Anghel, Sales Manager la Crucial Systems.

Astăzi, aproape orice activitate implică într-o mai mică sau mai mare măsură, folosirea internetului. Pe de altă parte suntem într-o perioadă în care se simte tot mai mult nevoia de a se clarifica situația internetului.

Dacă unele persoane văd internetul ca un tărâm al liberei exprimări și accesului liber la informație, există și tabăra celor care consideră că această rețea mondială este propice dezvoltării pirateriei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0213 secunde