Victor Ponta se întâlnește cu secretarii de stat din Ministerul Justiției

238
Victor Ponta se întâlnește cu secretarii de stat din Ministerul Justiției - victorponta15051bdcf89-1344496248.jpg
Premierul Victor Ponta are o întâlnire, astăzi, cu secretarii de stat din Ministerul Justiției, prima după ce acesta a fost desemnat de președintele interimar, Crin Antonescu, să ocupe interimar portofoliul de la Justiție, transmite Agerpres.

Acesta a ajuns, în urmă cu câteva minute, la sediul MJ, unde va avea discuții cu secretarii de stat.

Victor Ponta a fost desemnat de președintele interimar, Crin Antonescu, să ocupe interimar portofoliul de la Justiție.

Inițial, pentru funcția de ministru al Justiției a fost desemnată judecătoarea Mona Pivniceru, însă în cazul acesteia au existat probleme legate de incompatibilitate, fiind și membru CSM.

Mona Pivniceru a demisionat însă miercuri din calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

"Pe data de 8 august 2012 a fost înregistrată, la Consiliul Superior al Magistraturii, cererea de demisie din funcția de membru ales al CSM - reprezentant al judecătorilor din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție - a doamnei judecător Mona Maria Pivniceru", informa CSM.

CSM precizează însă că demisia unui membru ales nu este efectivă și nu produce efecte juridice până când plenul Consiliului nu ia act de aceasta. Calendarul de ședințe publice ale plenului CSM a fost stabilit pentru săptămâna 20-24 august, anterior acestei perioade fiind imposibilă reuniunea în condiții de cvorum.

După ce plenul CSM va lua act de această demisie, va trimite un aviz Senatului care, ulterior, va trebui să comunice decizia Monitorului Oficial în vederea publicării acesteia.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3732 secunde