live text VIDEO. Filiala constănțeană de la Pro România a trecut la PNL Constanța!

2243
În aceste momente, la PNL Constanța are loc o conferință de presă la care participă președintele Organizației Județene Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. Alături de el se află președintele filialei Constanța Pro România, Răzvan Filipescu. În sală sunt prezenți primarii de la PNL Constanța dar și persoane de la Pro România.


" As dori să vorbesc despre cei care se alătură azi PNL Constanța. Sunt oameni pe care îi urmăresc de ceva timp, oameni cu experiență în administrația publică. Astăzi facem un parteneriat care să consolideze PNL Constanța. Din punct de vedere administrativ și politic, colaborarea noastră a fost deja consolidată în Consiliul Județean Constanța. Întregul grup al Pro România care se alătură astăzi PNL Constanța este alcătuit din oameni care au experiență în administrația publică locală. Cred că acest partid pune pe masă o pasiune comună", a declarat Bogdan Huțucă.

  
Răzvan Filipescu: "Mulțumesc pentru aprecierea pe care liberalii o au față de noi, cei din Pro România. Decizia noastră a fost foarte bine analizată înainte de a încheia acest parteneriat și am ajuns la concluzia că avem aceleași puncte comune de a lucra în slujba cetățenilor, o preocupare comună pentru dezvoltarea județului Constanța, pentru dezvoltarea învățământului. De asemenea, împreună avem aceeași preocupare de a pune Constanța pe harta turismului", a spus Răzvan Filipescu.
Printre altele, el a mai menționat că împreună cu liberalii își vor uni forțele pentru a aduce mai multe fonduri pentru agricultură.


Întrebat dacă se ia în calcul ca Răzvan Filipescu să candideze pentru funcția de președinte al CJC din partea PNL Constanța, Bogdan Huțucă a spus că nu s-a discutat o astfel de variantă.
" Suntem în aceeași discuție cu cei trei colegi in privința candidaturii. Filipescu nu primește funcție politică dar va fi invitat la toate discuțiile conducerii PNL", a precizat Huțucă.


Printre altele, liderul PNL Constanța a mai spus că alăturarea filialei Pro România va aduce plus valoare deoarece în județ există organizații Pro România valoroase.

Răzvan Filipescu a mai precizat că l-a informat de această mutare pe Victor Ponta, președintele Pro România la nivel central.

El a mai adăgat că nu își va pierde funcția de consilier județean deoarece, momentan, nu se va semna o adeziune la PNL.


În altă ordine de idei, Răzvan Filipescu nu a putut să dea un răspuns la întrebarea ce viza numărul membrilor Pro România care au trecut la PNL Constanța, însă a precizat că are patru viceprimari și 35 de consilieri în județul Constanța.


În ceea ce privește comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, Bogdan Huțucă a spus că, la acest moment, nu există o decizie concretă.


În ceea ce privește posibilitatea ca PNL să aibă un candidat comun cu PSD la alegerile locale, Huțucă a spus că nu există o astfel de discuție și că ceea ce își dorește cu adevărat este ca PNL să aibă propriii candidați. "Susținerea noastră, a PNL, pentru Vergil Chițac la Primăria Constanța pentru un nou mandat, este o susținere totală. Noi suntem foarte mulțumiți de activitatea lui, au fost foarte multe proiecte implementate", a spus Bogdan Huțucă.
Referitor la alegerile locale, Bogdan Huțucă a spus că este ferm convins că Stelian Ion, candidatul USR Constanța la Primăria Constanța nu are cum să-l învingă pe primarul Vergil Chițac.


Cât despre o posibilă candidatură personală la CJC, Bogdan Huțucă a spus: Dacă voi candida la oricare funcție, deputat sau de președinte de CJC veți afla cu siguranță. Opțiunea privind candidatura la președinte de CJC aparține organizației. Alături de echipă vom face tot ce este posibil să obținem cele mai bune rezultate. Astăzi avem cea mai consolidată bază de candidați să câstigăm. Decizia se va lua la nivelul CDJ al PNL Constanța și va fi comunicată Biroului Permanent Național. Toți primarii PNL prezenți în această sală pot candida. PNL va avea candidati proprii la Constanța, CJC și în toate UAT-urile.
Întrebat în cadrul conferinței de ce nu l-au exclus pe Mihai Lupu din PNL Constanța, Bogdan Huțucă a precizat că nu ar fi vrut să se interpreteze că ridicarea sprijinului politic s-a făcut în baza dosarelor penale.
„Procedura de excludere era prea complexă. Noi ne-am delimitat clar de acțiunile domniei sale prin ridicarea sprijinului politic“, a explicat liderul PNL Constanța.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4804 secunde