Procesiune religioasă la CONSTANȚA. Mare sărbătoare pentru creștini. Sfânt făcător de minuni, prăznuit în toată țara

2388
Procesiune religioasă la CONSTANȚA. Mare sărbătoare pentru creștini. Sfânt făcător de minuni, prăznuit în toată țara - haralambie1612947018-1707554339.jpg

Articole de la același autor

Sărbătoarea creștină Sfântul Haralambie este marcată astăzi, 10 februarie 2024, la Constanța printr-un eveniment religios. Sunt anunțate și restricții de trafic.



Arhiepiscopia Tomisului organizează cu prilejul sărbătorii Sfântului Haralambie mai multe evenimente religioase, pe străzile din Constanța.

Dis-de-dimineață, preoții și credincioșii parohiei ”Sfântul Haralambie” din Constanța i-au întâmpinat pe IPS Iacov, Mitropolit de Mytilene, Grecia, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și pe PS Macarie de Glavinitsa, Episcop vicar al Mitropoliei de Ruse, Bulgaria, la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu, scrie antena3.ro

Oaspeții veniți din Bulgaria și Grecia vor urma să plece în procesiune, până la biserica Sfântul Haralambie.

Pe această porțiune de drum, respectiv de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu, vor fi o serie de restricții. Poliția Rutieră va fi prezentă, precum și Jandarmeria, pentru buna desfășurare a acestui eveniment, la care sunt așteptați să participe zeci de credincioși.



Citește și Sfântul Haralambie a fost torturat la vârsta de 113 ani



Sfântul Haralambie a fost episcop în Cetatea Magneziei, din Asia Mica, Turcia de astăzi, în vremea împăratului Septimu Sever.

Atunci când a împlinit vârsta de 113 ani, acesta a fost supus unor chinuri groaznice, întrucât nu voia să renunţe la credinţa sa în Iisus Hristos, scrie antena3.ro

Sfântul Haralambie a fost condamnat la tăierea capului cu sabia. În timpul rugăciunii dinainte de moarte, cerurile s-au deschis și sfântul a văzut pe Hristos și pe îngerii săi. Sfântul Haralambie i-a cerut lui Dumnezeu să aibă grijă de locul unde vor rămâne moaștele sale, ca acel loc să nu sufere niciodată de foame și de boli.

Domnul i-a promis că o să-i îndeplinească dorințele și S-a ridicat la cer împreună cu sufletul martirului Haralambie.

Sfântul Mucenic Haralambie este prăznuit de toate bisericile creștine pe data de 10 februarie. Cunoscut ca făcător de minuni, apărător de boli pentru oameni și animale, Sfântul Haralambie a fost și ocrotitor al celor înfometați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2406 secunde