Vildan Bormambet, de la UDTR, prezentă la Forumul pentru Educație de la Ankara

1104

Articole de la același autor

Președintele Comisiei de învățământ a Uniunii Democrate Turce din România (UDTR), prof. Vildan Bormambet, a participat la cea de-a VIII-a ediție a Forumului Internațional de Educație și Management, care s-a desfășurat în perioada 18-21 octombrie, la Ankara.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Specialiștilor și Managerilor din Educație (EYUDER), în parteneriat cu Centrul de Studii Ataturk (ATAM) din Ankara. La forum au participat 1.200 de profesori din învățământul preuniversitar și universitar din țări precum Azerbaidjan, Cipru de Nord, Rusia, Ukraina, India, Kazahstan, România și țara gazdă, Turcia.

"Am fost onorată să reprezint România la acest mare forum destinat educației, care a reunit profesori din Europa și Asia, și la care țara noastră a fost invitată să participe pentru prima oară. Lucrarea pe care am prezentat-o s-a referit la studiul limbii turce materne în școlile din România și despre implicarea UDTR în sprijinirea învățământului destinat minorității turce. Lucrarea a fost prezentată în cadrul unui panel cu tema «Educația în diverse țări ale lumii» la care au luat parte profesori universitari din Azerbaidjan, Rusia și Ukraina", a declarat președintele Comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet.

Tot la Ankara, reprezentantul UDTR a mai avut o întrevedere cu Mahmut Cevik, directorul Departamentului pentru Balcani și Europa de Est al Agenției pentru Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA), căruia i-a mulțumit în numele președintelui Osman Fedbi pentru finalizarea proiectului de renovare și dotare a laboratoarelor de limba turcă din județul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4757 secunde