Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului

132
Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului - dancila-1568904198.jpg
Premierul Viorica Dăncilă l-a primit joi, la Palatul Victoria, pe președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Linos-Alexandre Sicilianos, aflat în vizită în România.


În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre progresele realizate de Curte în vederea eficientizării activității, ca parte a procesului de reformă a instituției, cu accent pe viitorul sistemului Convenției Europene a Drepturilor Omului, informează Guvernul.


Viorica Dăncilă a afirmat că autoritățile române participă activ la acest proces de reflecție și reformă cu privire la viitorul sistemului Convenției. De asemenea, prim-ministrul a reiterat încrederea pe care România o are în Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în rolul său de a proteja drepturile și libertățile fundamentale, și a subliniat atașamentul față de valorile Consiliului Europei.


La rândul său, președintele Curții Europene a Drepturilor Omului a apreciat buna colaborare cu autoritățile române.


La întrevedere au mai participat secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Costin Mihalache, și agentul guvernamental al României la CEDO, Maya Teodoroiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6481 secunde