Viorica Dăncilă, susținută de PSD Constanța la conducerea partidului. Ce funcție țintește Felix Stroe

928
Viorica Dăncilă, susținută de PSD Constanța la conducerea partidului. Ce funcție țintește Felix Stroe - vioricadancilasustinutapsdconsta-1561057745.jpg

Articole de la același autor

Social-democrații din Constanța s-au reunit, recent, în cadrul conferinței extraordinare județene a PSD Constanța. La întâlnire, au participat 260 de delegați. 


Conform ordinii de zi adoptate prin vot, s-a procedat la o analiză a rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European, din 26 mai 2019. Totodată, au fost desemnați cei 123 de delegați ai Organizației Județene PSD Constanța la Congresul Extraordinar din 29 iunie, conform normei de reprezentare. În plus, au fost cooptați în Biroul Permanent Județean senatorii Liviu Tit Brăiloiu și Ștefan Mihu. De asemenea, a fost validată propunerea Biroului Permanent Județean pentru susținerea candidaturii lui Felix Stroe, președinte al Organizației Județene Constanța, la funcția de secretar general al Partidului Social Democrat. 
Tot în cadrul întâlnirii, social-democrații de la malul mării au adoptat Rezoluția Conferinței Extraordinare Județene privind susținerea președintelui executiv Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al Partidului Social Democrat. 
După cum deja se știe, social-democrații se vor reuni în Congres pe 29 iunie, pentru alegerea președintelui, președintelui executiv și a secretarului general. De asemenea, statutul va fi modificat în aceeași zi cu Congresul, în sensul alegerii funcțiilor de conducere ale PSD prin delegați, mergându-se pe același număr de delegați care au fost la Congresul anterior. 


În momentul de față, eșecul moțiunii de cenzură întărește poziția Vioricăi Dăncilă în interiorul PSD și îi deschide calea către câștigarea șefiei partidului la Congres. Deocamdată, neoficial, contracandidatul premierului este Ecaterina Andronescu, ministrul Educației. Ea este singura care a vorbit deschis despre intenția de a prelua șefia PSD, însă este posibil ca aceasta să accepte să facă echipă cu Viorica Dăncilă și să candideze pentru funcția de președinte executiv al PSD. Pe de altă parte, pentru funcția de președinte al partidului există zvonuri și despre înscrierea lui Paul Stănescu în această cursă. 
În ceea ce privește funcția de secretar general, Felix Stroe ar putea să-l aibă contracandidat pe senatorul Robert Cazanciuc, care a afirmat că se gândește să candideze pentru această poziție la congresul partidului din 29 iunie. Perioada pentru depunerea candidaturilor se va încheia pe data de 26 iunie. 


Ultima dată, conducerea PSD a fost aleasă la data de 10 martie 2018,  atunci când Liviu Dragnea nu a dorit să supună la vot și funcția sa, de președinte al partidului, motivând schimbarea Statutului, prin alegerea președintelui partidului pe baza votului direct al membrilor. El a preferat să îi întrebe pe delegații din Congres: "Mai vreți să fiu președintele vostru?". La răspunsul sălii, el a continuat: "Atunci, așa să fie!". Anul trecut, noua conducere aleasă a fost: președinte executiv PSD: Viorica Dăncilă, prim-ministru (PSD Teleorman), secretar general PSD: Marian Neacșu (PSD Ialomița). 


XXX
Președintele interimar al PSD, premierul Viorica Dăncilă, se va întâlni sâmbătă, la Neptun, cu liderii filialelor partidului, pentru a discuta despre pregătirea Congresului din 29 iunie și activitatea partidului din perioada următoare. 


"E o întâlnire de lucru. Avem câteva discuții pe marginea pregătirii Congresului, vom inventaria conferințele care s-au ținut și vom vedea cum s-au comportat organizațiile și și-au nominalizat delegații. De asemenea, vom analiza activitatea partidului și programul pentru vara aceasta. Întâlnirea președintelui partidului cu președinții organizațiilor județene se desfășoară începând de mâine după-amiază până sâmbătă după-amiază", a declarat, ieri, pentru Agerpres, președintele organizației Vaslui, Dumitru Buzatu. 


Întâlnirea va avea loc la Vila de protocol din Neptun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4682 secunde