Voluntariat pentru baza sportivă, la Năvodari

518
Administrația locală Năvodari și Grupul Rompetrol vor organiza, mâine, de la ora 10.30, o acțiune de voluntariat în orașul Năvodari, pentru a celebra Anul European al Voluntariatului. Activitățile ce vor fi desfășurate au ca scop finalizarea proiectului "Reabilitarea unui teren degradat prin amenajarea unei baze sportive", ce a beneficiat de finanțare din partea Grupului Rompetrol, prin programul de responsabilitate socială "Împreună pentru fiecare".
Evenimentul va avea loc la Școala "Grigore Moisil" din Năvodari, instituție în curtea căreia a fost construită moderna bază sportivă. Printre participanți, se numără 40 de copii, elevi în clasele V-VIII, din cele trei școli generale, însoțiți de cadre didactice, 20 de adolescenți de la Liceul "Lazăr Edeleanu", voluntari din partea Grupului Rompetrol, reprezentanți ai Fundației "Mare Nostrum" Constanța și membrii echipei de implementare.
Activitățile vor dura până la ora 17.00, timp în care o parte dintre voluntarii Grupului Rompetrol vor contribui la lucrările de amenajare a bazei sportive, adică vor planta arbuști și vegetație ornamentală, vor monta scaunele în tribuna de spectatori, vor fixa suprafața artificială de joc, ș.a.
Cealaltă parte a voluntarilor Rompetrol va lucra în școală, împreună cu copiii participanți. Elevii vor fi împărțiți în echipe și vor lucra în cinci săli, unde, după o structură impusă, vor creiona o idee de proiect din domeniul protecției mediului. La final, echipele vor realiza un proiect în power-point, pe care îl vor prezenta în amfiteatrul școlii, în fața tuturor participanților.
Un juriu va analiza toate proiectele propuse și va alege cea mai bună idee. Proiectul câștigător va fi implementat de Direcția de Asistență Socială în anul 2012 și va fi sponsorizat de Grupul Rompetrol.

Cea de-a treia activitate va fi realizată cu ajutorul reprezentanților "Mare Nostrum". În sala de sport a școlii, voluntarii vor organiza expoziția lucrărilor realizate de copiii participanți la concursul "Reciclează! Viața ta contează!". Și aceste lucrări vor fi evaluate și premiate. Toți participanții vor primi diplome, iar cele patru echipe câștigătoare vor primi mingi de fotbal, volei, baschet și handbal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2676 secunde