Noua lege privind etnobotanicele îi pedepsește grav pe comercianții de "vise"

785
În cadrul ședinței de lucru a factorilor cu rol în combaterea comercializării produselor etnobotanice, ce a avut loc, ieri, la Prefectura Constanța, a fost discutată punct cu punct Legea 194/2011 publicată în Monitorul Oficial al României la data de 10 noiembrie.
Potrivit prefectului Claudiu Palaz, "legea este foarte bună și va duce la eradicarea feno-menului și la dispariția tuturor magazinelor din Constanța".
Palaz a explicat că cei care încalcă noua legislație riscă închisoarea: "Se va sancționa inclusiv publicitatea, comercializarea pe internet, vor fi pedepsiți cei care vând, cei care dețin produsele respective, sunt monitorizați consumatorii, iar în situația în care le sunt vândute substanțe cu anumite efecte, cel care a vândut va fi condamnat. Este o lege foarte bună, iar toate încălcările reprezintă infracțiuni, cu o singură excepție mică, la un punct din capitolul comercializării pe internet. Sunt mândru de contribuția noastră, pentru că și cei de la Constanța implicați în lupta împotriva etnobotanicelor și-au adus contribuția la lege, dar încă o dată spun, este păcat că a trebuit să așteptăm să apară legea. S-ar fi putut soluționa problema mai rapid cu ajutorul primăriei. Mazăre a tolerat existența acestor magazine".
Prefectul a spus că nu se va lăsa până nu va închide toate magazinele, menționând că acest lucru se va întâmpla în maximum o lună. Conform noii legislații, magazinele de vise vor funcționa doar dacă primesc autorizație de la Agenția Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, unde trebuie să facă dovada că substanțele ce urmează a fi comercializate nu au efecte psihoactive.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9159 secunde