Votul în diaspora, prioritate pentru Comisia de cod electoral

91
Votul în diaspora, prioritate pentru Comisia de cod electoral - votulindiasporaprioritate-1417025768.jpg

Articole de la același autor

Membrii Comisiei de elaborare a legilor electorale au stabilit, ieri, prin consens, să discute cu prioritate capitolul legat de votul cetățenilor români din diasporă la alegerile prezidențiale, a declarat președintele acestui for, Valeriu Zgonea.

"Se degajă prin consens analizarea unui capitol cu rapiditate legat de votul din diasporă, ținta fiind votul pentru alegerile prezidențiale", a precizat Zgonea, care a arătat că în cadrul lucrărilor comisiei se vor discuta toate cele trei legi privind alegerile locale, parlamentare și prezidențiale.

El a mai spus că la ședința comisiei au participat reprezentanții tuturor partidelor reprezentate în Parlament, cu excepția reprezentantului grupului minorităților naționale, și că discuțiile au privit principiile de bază ale activității acestui for.

"Am stabilit ca partidele să propună membrilor comisiei principiile care stau la baza elaborării legilor. E o cutumă parlamentară. Principiile se votează cu două treimi, restul textelor se votează cu jumătate plus unu din numărul membrilor. Comunicarea publică se va face de către președinte sau unul din vicepreședinți, iar discuțile se vor face prin consens pentru fiecare text", a spus Zgonea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5808 secunde