Vot diaspora. Cum se scuză Ponta pentru dezastrul trăit de românii din străinătate

102
Vot diaspora. Cum se scuză Ponta pentru dezastrul trăit de românii din străinătate - pontaparlament-1416905733.jpg

Articole recomandate

Votul din diaspora este tema dezbaterii politice de astăzi din Camera Deputaților, organizată la solicitarea Partidului Național Libera. 


Iată cuvântul premierul Victor Ponta


Alegerile din 2 si 16 noiembrie arată foarte clar că prevederile legale sunt depășite de normele europene.


Este foarte clar că legea 370 trebuie modificată de parlament. Parlamentul este instituția care trebuie să reglementeze și să legifereze în așa fel încât în scrutinele care vor urma să se poate desfășura în condiții mult mai bune.


În 2009 au existat 294 de secții de votare în diaspora și s-au prezentat la vot 147.000 de cetățeni români.În 2014, la același număr de secții de votare au votat în primul tur 161.000 de persoane, iar în turul al doilea 378.000 de persoane, aproape de trei ori mai multe.


Au existat și oameni care nu au putut să voteze și în turul i si în turul al doilea. Mi-am cerut scuze. Am plătit prețul politic pentru asta. E un preț meritat.
...

Parlamentarii liberali au cerut săptămâna trecută explicații de la șeful guvernului și de la ministrul de externe cu privire la situația înregistrată în cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale în secții de votare din străinătate, când mii de români stabiliți peste hotare nu au putut vota deși au stat câteva ore la rând.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6819 secunde