150 de răniți în războiul din Libia vor fi tratați la Constanța

280
Medicii din noua Clinică de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Constanța, inaugurată săptămâna trecută, vor îngriji aproximativ 150 de persoane rănite în Libia. Dr. Dan Căpățână, managerul unității medicale, a declarat că răniții în război vor fi tratați aici în urma unor demersuri efectuate de consulul Libanului în România și autoritățile locale constănțene. "Am decis să ne oferim serviciile medicale asociației române a răniților din Libia pentru ca aceștia să fie tratați în secția de Ortopedie. Avem posibilitatea de a primi până la 150 de răniți care au diverse afecțiuni, în principal ortopedice, și care vor fi tratați aici", a precizat medicul. Acesta a mai spus că recuperarea ulterioară a răniților de război se va face, cel mai probabil, într-unul din centrele de recuperare din județ, cum ar fi cele din Techirghiol, Eforie sau Mangalia.

Mai mult, în noua secție de ortopedie lucrează acum și un medic de origine libaneză, care va fi reprezentantul Spitalului Județean în legătura cu autoritățile arabe și cu Ministerul Sănătății.

Dr. Dan Căpățână a menționat că toate costurile necesare pentru tratarea răniților vor fi decontate integral de autoritățile din Libia. "Serviciile medicale vor fi plătite de guvernul libian. În plus, este o ocazie excelentă pentru Spitalul Județean Constanța să fie recunoscut ca un centru de excelență în tratarea afecțiunilor și traumatismelor de război. Sunt puține spitale care au specialiști în așa ceva", a ținut să precizeze managerul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2891 secunde