A crescut numărul infecțiilor respiratorii

331
A crescut numărul infecțiilor respiratorii - raceala-1322095158.jpg
Aproape o sută de mii de persoane din toată țara s-au prezentat la medic, săptămâna trecută, cu infecții respiratorii acute.

Potrivit raportului transmis de Centrul Național de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătății, numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 8,2% față de săptămâna precedentă. În perioada 14 - 20 noiembrie, s-au înregistrat 98.145 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii, dintre care 80.760 au fost viroze respiratorii. De asemenea, în cursul săptămânii trecute, au ajuns la spital peste 17 mii de persoane cu pneumonie.

Ministerul Sănătății mai infor-mează că numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa, înregistrate la nivel național, a fost mai mic comparativ cu cel de săptămâna precedentă, cu precizarea că toate probele testate în laborator au fost negative pentru virusuri gripale.

Totodată, în cadrul campaniei gratuite de vaccinări antigripale, demarată la începutul acestei luni de Ministerul Sănătății, până în prezent au fost vaccinate 167.945 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Crește numărul infecțiilor respiratorii
Marţi, 01 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Începe vaccinarea împotriva gripei
Pagina a fost generata in 0.659 secunde