Lipsa igienei, o problemă ignorată de români

1071
Lipsa igienei, o problemă ignorată  de români - igiena-1322068654.jpg

Articole de la același autor

O igienă precară poate provoca afecțiuni serioase, de la hepatita A, până la afecțiuni gastro-intestinale, care de cele mai multe ori apar la cei mici. Medicii specialiști subliniază importanța unei educații corecte asupra igienei.

"Este esențial să ne învățăm copiii să respecte regulile elementare de igienă. În felul acesta, îi putem feri de un număr mare de afecțiuni serioase. În plus, le formăm deprinderi corecte, pe care le vor aplica și ca oameni adulți", spune dr. Corina Zugravu, medic primar în igienă și alimentație la Institutul de Sănătate Publică din București.

Medicul a precizat că o educație eficientă se face, în primul rând, prin exemplul personal.

"Este important să conștientizăm cât de mult contează păstrarea igienei personale, dezinfecția casei sau a mediului în care ne desfășurăm activitatea. În felul acesta, contribuim la menținerea sănătății noastre, dar și a celor din jur".

Dr. Corina Zugravu informează că una dintre cele mai grave boli provocate de lipsa condițiilor de igienă este diareea infecțioasă: "La nivel mondial, această boală ucide mai mulți copii decât o fac HIV-SIDA, malaria și pojarul la un loc".

Astfel, 1,4 milioane de copii mor, anual, din cauza acestei boli provocate de apa murdară și de condițiile de viață insalubre. Mai mult, în România, mortalitatea cauzată de diareea infecțioasă este de patru ori mai mare decât în Bulgaria și de două ori mai mare decât în Ungaria. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Mai puține victime ale virusului HIV
Pagina a fost generata in 0.5687 secunde